5 divattrend az elmúlt évekből, amitől rémálmunk lesz

5 divattrend az elmúlt évekből, amitől rémálmunk lesz

A 2010-es évek a hárem nadrágok és a magasított edzőcipők ködében kezdődtek, de nem csak a múlt évtized elején bővelkedtünk kifejezetten rossz divattrendekben. Íme néhány az elmúlt évekből, amiket jobb lenne meg nem történté tenni, de minimum elfelejteni.


Hárem naci

Shutterstock

A hosszú, bő nadrágok először a 90-es években váltak népszerűvé MC Hammernek köszönhetően. Ám rövid időre visszatértek a 2010-es évek elején is, mivel azonban nem a leghízelgőbb viselet, jobb, ha örökre búcsút intünk neki!

Magasított edzőcipők

Shutterstock

Ez a megkérdőjelezhető trend – amelyet többek között Isabel Marant és Marc Jacobs tervezők tettek népszerűvé – szilárdan beágyazta magát a 2010-es évek legemlékezetesebb stílusai közé.

A hírességek, köztük Gwen Stefani és Katy Perry rajongói révén valahogy kiállta az idő próbáját, de mindenesetre nem a legsikkesebb megjelenés az elmúlt évekből.

Szaggatott farmer

Shutterstock

A túlságosan elnyűtt farmerek 2014-2015 tájékán végleg túl messzire mentek. Ezekben az években már több lyuk volt a nadrágokon, mint a tényleges anyag.

Még a legnagyobb divatágyú is tévedhet: Ezek voltak Carrie Bradshaw legrémesebb ruhái

Apró napszemcsik

Getty Images

A 2018-ban teret hódító apró napszemüvegekről sem szabad megfeledkezni. Rihannától Kendall Jennerig mindenki imádta és viselte a Mátrix-ihlette megjelenést, bár számtalan divatszakértő akkoriban úgy kommentálta trendet, mint egy olyan hóbort, amin pár év múlva nevetni fogunk.

Miniatűr táskák

Shutterstock

Simon Porte Jacquemus francia tervezőnek tulajdonítják a mikro kézitáskák megjelenését. A népszerű Le Chiquito táskát a 2019-es őszi/téli kollekciója részeként adta ki. Az eredeti minitáska körülbelül 10 centiméter széles, és egy vékony vállpánttal van ellátva.

A stílust 2019 és 2020 folyamán influencerek és hírességek tették egyre népszerűbbé. De valljuk be, túlságosan praktikátlan és idétlenül néz ki.