Vegán bőrből készült bakancs

Ez a vegán cipőkollekció a fenntartható divat szerelmeseinek a kedvence lehet

A Dear Frances cipőmárka piacra dobta első ökobőr kollekcióját, amely mind a négy évszakhoz kínál megfelelő lábbelit.

A 2016 alapított Dear Frances a klasszikus darabokat szeretné az egyszerűség és a könnyű elegancia szellemiségével újradefiniálni. A luxusmárka középpontjában a fenntarthatóság áll, amely három kulcselemre – a lassú divatra, a tudatos termelésre és az összehangolt darabokra összpontosít, írja a Fashion United.

Ez az etikus, vegyi kezelésektől mentes anyagválasztással készült minőségi és tartós stílust biztosító megközelítés oda vezetett, hogy a márka nemrég ökobőr cipőkollekciót dobott piacra. A termékeket Olaszországban, az almából származó gyümölcshulladék felhasználásával állítják elő, így nem termelnek extra szemetet a készítéskor.

„Mindig is elkötelezettek voltunk amellett, hogy fenntarthatóan tudatos márka legyünk és hogy lehetőség szerint csökkentsük a hulladékot, ezért most debütáló vegán kollekciónkban szerettük volna, ha nemcsak a kollekció bőrmentes, de annak készítése is fenntarthatóan tudatosan történik. Nem akartuk a bőrt műanyagra cserélni, amely sokkal több kárt okoz a környezetnek, ezért egy természetes alternatíva keresése mellett döntöttünk, amely olyan puha és tartós darabokat eredményez, mint a fő kollekcióink"

– olvasható Jane Frances, a Dear Frances tervezője és alapítója nyilatkozatában.

A kollekció négy stílust tartalmaz, köztük két vegán bőrcsizmát, egy bokacsizmát és egy fűzős csizmát. Egy klasszikus, alacsony szárú edzőcipő is található mellettük, amely három színben érhető el. A lábbelik ára 295 és 895 font között (125.000-380.000 forint) mozog. Az új kollekció november 4-én érhető el online.

A Dear Frances összes cipőjét, az állandó és szezonális kollekcióktól a vegán kollekcióig, újrahasznosított cipős dobozba csomagolják, amelyek szerves szőlőből származó folyamatmaradványok felhasználásával készültek, szintén Olaszországban.