Diána walesi hercegné a fiatal Vilmos és Harry herceggel

Kiderült, milyen szokatlan gyűjtőszenvedély öröklődik Diána hercegné családjában

Az emberek a legkülönfélébb dolgokat szeretik gyűjteni. Sokan vannak például, akik mások szemében semmilyen értékkel nem bíró tárgyakat halmoznak fel. Nemrég kiderült, hogy a néhai Diána walesi hercegné családjában egy nagyon szokatlan gyűjtőszenvedély öröklődik már generációk óta.


A titokról a néhai hercegné testvére, IX. Charles Spencer rántotta le a leplet. Instagram-posztjában mutatott rá a történelemrajongása köré épülő weboldaláról, a Spencer 1508-ra. Ezen betekintést engedett a család sétabot- és pálcagyűjteményébe, melyet már évszázadok óta őriznek és gyarapítanak.

„Ezen a héten a Spencer1508.com-on megismerhetik a családom által tíz generáción keresztül gyűjtött ritka sétabotok és pálcák gyűjteménye mögött álló történeteket. A legkorábbi több mint három évszázadra nyúlik vissza, az ünnepelt Sarah, Marlborough hercegnője — a Spencer család matriarchája — idejére. Nagyapám, Jack (VII.) Spencer odaadó munkájának köszönhetően sok történetet ismerünk e szokatlan (és kissé furcsa) családi ereklyékről"

— olvashatjuk Spencer leírásában.

Természetesen a megosztott felvételek csupán a gyűjtemény töredékét mutatják be. Ennek ellenére a képeken jól látszik, hogy van köztük néhány értékes, gravírozott darab is. A lírásból az is kiderül, hogy az 1700-as évek közepéről származik a legrégibb ereklye, a teljes gyűjteményből pedig legalább három egy király és egy királynő kezében is megfodult.

Nyitókép: Getty

Forrás: PureWow