Diána hercegné

Régi barátja szerint Diána hercegné​ így szüneteltette szerepkörét

A néhai Diána hercegnéről kiderült, hogy volt egy elfoglaltsága, amivel kiszakadhatott a szerepköréből. Ezzel egy kicsit vissza tudott térni a házassága előtti éveibe, és olyan emberrel lehetett, akivel szoros barátságot ápolt. Ez volt az a tevékenység, amivel szünetet tudott tartani hercegnéként.


1985-ben — a most már királyi címet viselő — Károly 37. születésnapját ünnepelték, amikor első felesége, Diána hercegné Billy Joel Uptown Girl című dalára táncolt ajándék gyanánt. A koreográfiát a Királyi Operaházban adta elő Wayne Sleeppel közösen. A próbák alatt szoros barátságot kötöttek, amit az ünnepség után is megőriztek.

Sleep most, február 26-án a BBC Radio 3 Private Passions című műsorában mesélt az egykori kapcsolatáról Diánával, illetve arról az időszakról, amikor még a műsorra készültek. Elmondása szerint a walesi hercegné közel nyolc centivel magasabb volt nála, de ettől eltekintve hamar egymásra tudtak hangolódni.

Az ajándékot nem csak Károly előtt, hanem néhány kivételtől eltekintve mindenki előtt titokban kellett tartaniuk. Éppen ezért gondos odafigyeléssel tervezték meg a találkozókat. A taktikáikról így nyilatkozott a híres táncos:

„Úgy tartottuk titokban, hogy állandóan különböző helyszínekre jártunk, és sok mindent telefonon keresztül csináltunk, mert távol voltunk egymástól. Nem hiszem, hogy Károly bármit is tudott az egészről."

A fellépés sikere után folyamatosan tartották egymással a kapcsolatot. Egyik alkalommal például Sleep lakásán találkoztak, ahol Diána elmosogatott. Az Independent cikkében leírtak alapján így tudott kiszakadni a királyi szerepköréből, amibe belekényszerült.

A korona című Netflix-sorozatban egyébként feldolgozták ezt az ikonikus, táncos meglepetést. A szériában akkor még Josh O'Connor, illetve Emma Corrin alakították a fiatal hercegi párt. Az új évaddal kapcsolatban itt tudsz érdekességeket olvasni.

Nyitókép: Getty