Károly király és Diána hercegné

Harry herceg így ment szembe III. Károly király feleségválasztási módszerével

A közösségi média oldalakon ismét felszínre került III. Károly király egy régi nyilatkozata, melyben a feleségválasztásról beszélt. Akkor azt mondta, hogy olyan nőt kell keresnie, aki beleillik a család életébe. A rajongók ezt azonnal szembe tudták állítani Harry herceg kijelentéseivel.


A TikTokon közzétett videóban az akkor hercegi címet viselő Károly király még 20 évesen nyilatkozott. A rövid részlet az 1969-es interjújából lett kivágva. Ezen a ponton a feleségválasztásról kérdezték a fiatal trónörököst, aki azt mondta, hogy ésszel kell döntenie, hiszen a szerencsés nő egy napon az Egyesült Királyság királynéja lesz — olvashatjuk az Independent cikkében.

Pár nappal a felvétel elkészítése után Károlyból hivatalosan is Wales hercege lett.

A videó a folytatásban egy gyors váltással átugrik a néhai Diána hercegné Panorama-interjújára. Az elhíresült beszélgetés során a királyi személy bevallotta, hogy a házasságában három személy van: ő és Károly, illetve a mostani királyné, Camilla Parker Bowles.

Az interjúval kapcsolatban és az azt megelőző manipuláció részleteiről itt lehet olvasni.

„Ha az én pozíciómban házasodsz, akkor olyasvalakit veszel el, aki talán egy nap királyné lesz. Nagyon körültekintően kell kiválasztanod valakit"

— mondta Károly.

@icon_vintage Not enough #dianaedit #ladydianaspencer #ladydiana #diana #ladydi #dianaspencer #pourtoii #pourtoi #foryoupage #foryou #fyp #fypシ #viral #remember #royal #royalfamily #kingcharles #princessofwales #princewilliam #princeharry #charles3 ♬ 1 second count / when button pressed / time signal 23(1117365) - QUESS

A királyi család rajongói azonnal párhuzamot tudtak vonni Harry herceg nemrég elhangzott kijelentései és apja régi megszólalása között. A sussexi herceg a 2022 decemberében debütált Netflix-sorozatában elmondta, hogy a rokonságában sokan az eszükkel próbálnak szerelmet és társat választani maguknak. Ezzel szemben ő inkább anyjához hasonlította magát, vagyis minden esetben a szívével dönt.

Ez a gondolkodásmódja vezetett odáig, hogy feleségével, Meghan Markle-el együtt lemondtak királyi pozíciójukról és feladataikról. Ezzel együtt az Egyesült Királyságot is elhagyták, a történtek pedig számos családon belüli vitához vezettek.

„A családban nagyon sok ember számára, különösen a férfiak számára, fennállhat a kísértés vagy a késztetés, hogy olyasvalakihez menjenek hozzá, aki beleillik az összképbe, szemben azzal, akivel talán a sorsuk is akarná. Ez a különbség aközött, hogy a fejeddel vagy a szíveddel hozol döntést. Az anyukám Diána a legtöbb döntését, ha nem is mindet, a szívével hozta meg. Én az anyám fia vagyok”

— mondta Harry herceg.

Nyitókép: Getty