Károly király

Ezekkel a különleges karácsonyi meglepetésekkel készül idén Károly király​

November vége felé már sokan gondolkodnak azon, hogy mit kéne venni karácsonyra a rokonoknak, barátoknak. Nincs ez máshogy a brit királyi családban sem, ahol egy kicsit érdekes szokás alapján választanak egymásnak meglepetéseket. Károly király idén másokat is megajándékoz egy kedves aprósággal.


Mindenek előtt fontos megjegyezni, hogy a brit királyi családban az ünnep szellemében egymásnak olyan ajándékokat keresnek, amik leginkább olcsók, személyre szabottak és nagyon humorosak. Ez valószínűleg azért alakult így, mivel nem tudták, mit adhatnának egymásnak, hiszen mindenük megvan.

Ennek köszönhetően születtek olyan vicces pillanatok, mint amikor Katalin hercegné egy „Növessz saját barátnőt!”-készletet ajándékozott az akkor még szingli Harry hercegnek. Ezt általában náluk a karácsonyi vacsora követi, mely többnyire minden esztendőben ugyanaz. Egy korábbi cikkünkben részletesen el lehet olvasni a fogások listáját.

Az idén szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynő minden esztendőben nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a lehető legtöbb embert megajándékozza a környezetében. Éppen ezért egyedi képeslapot adott minden személyzeti tagnak, mindezt egy karácsonyi pudinggal együtt.

„A királyi ház minden tagja kap karácsonyi ajándékot a királynőtől, és Őfelsége személyesen ad át meglepetéseket a királyi ház egyes tagjainak a Buckingham-palotában és a windsori kastélyban. Folytatva az apjától, VI. György királytól és nagyapjától, V. Györgytől örökölt hagyományt — a királynő karácsonyi pudingot is ad a személyzetének”

— mondták a palota tavalyi nyilatkozatában.

A hagyományt valószínűleg III. Károly király is tovább viszi majd. Ez a kedveskedés összesen nagyjából 1500 karácsonyi pudingot jelent, ami valljuk be, nem kevés édesség. A néhai uralkodónő ezeken felül karácsonyfákat is adományozott a westminsteri apátságnak, a Szent Pál- és a Szent Giles-székesegyházaknak, valamint az edinburgh-i Canongate Kirknek.

Ebben az ajándékban — a Marie Claire cikkében leírtak alapján — a Sandringham területén álló templomok és iskolák is részesültek. Összefoglalva tehát, nem kevés teendője lesz az ünnepek alatt az új uralkodónak.