Meghan sussexi hercegné, Harry sussexi herceg, Vilmos cambrige-i herceg és Katalin cambridge-i hercegné a Buckingham-palota erkélyén 2018. július 10-én Londonban

Harry, Meghan és András herceg nem állhat az erkélyen a koronázáson

III. Károly király a hírek szerint „karcsúbb” koronázási ceremóniát tervez, amely kevésbé extravagáns, mint néhai édesanyja, II. Erzsébeté volt. Azonban nem mindenki állhat mellette a Buckingham-palota erkélyén.

A koronázási szabály miatt Sussex hercege és hercegnéje, valamint a York hercege nem jelenhet meg a Buckingham-palota erkélyén a királyi család többi tagjával együtt.

A "karcsúsított" szertartás terveivel összhangban III. Károly király állítólag úgy döntött, hogy csak a királyi család dolgozó tagjaival, a hozzá legközelebb állókkal jelenik meg.

A Mirror szerint az erkélyes megjelenés tervei szerint néhány kiválasztott királyi személyt vonnak majd be, akik „életüket a köz szolgálatának szentelték”, miközben „családjuk szívügyét és jövőjét” is igazolják.

Károly király és Kamilla királynő a Westminster-apátságban tartott koronázási szertartásról az 1792-ben készült Gold State Coachon, a brit királyi család aranyhintóján utazik a Buckingham-palotába május 6-án, szombaton.

A tervekről szóló hírek azután érkeztek, hogy nyilvánosságra hozták a király koronázásának hivatalos meghívóit, és megerősítették, hogy Kamilla címe a jövő hónapban tartandó ceremónián Queen Consort (az uralkodó házastársa) címről Queen, azaz királynői címre változik.

A meghívók mögött álló művész eközben elárulta, milyen lenyűgöző szimbolizmus rejlik a tervezés részletei mögött.

Kiderült közben az is, hogy a koronázási szabály miatt Harry, sussexi herceg és Meghan sussexi hercegné, valamint András, York hercege nem jelenhet meg a Buckingham-palota erkélyén a királyi család többi tagjával együtt.

A "karcsúsított" szertartás terveivel összhangban III. Károly király állítólag úgy döntött, hogy csak a királyi család dolgozó tagjaival, a hozzá legközelebb állókkal jelenik meg.