Vilmos herceg és Katalin hercegné 2008-ban

Ilyen volt Katalin hercegné fiatalon, hírnevének korai szakaszában​

A királyi családról olvasva azt hihetnénk, hogy mindent tudunk róluk, de valószínűleg sosem ismerjük meg őket tökéletesen. Egy komornyik viszont — aki egykoron Katalin hercegnéék szolgálatában állt — elmesélte, milyen volt a hercegi pár fiatalon, amikor még csak egyetemisták voltak.

Grant Harrold egykoron királyi komornyikként dolgozott, így több évig ott tudott lenni Károly király segítőjeként, illetve láthatta a fiatal Vilmos herceget és Katalin hercegnét kapcsolatuk korai szakaszában. Egy korábbi cikkünkben elmeséltünk egy vicces történetet arról, hogy Harrold hogyan és miért bújt el egy szekrénybe a mostani uralkodó elől.

Harrold egészen pontosan 7 évig volt a királyi személyzet tagja. Elmondása szerint sokaknak ez nem tűnik hosszú időnek, viszont egy olyan helyzetben, amikor a munkáltatója házában él és mindenre oda kell figyelnie a nap folyamán, akkor igenis soknak számít.

Úgy írta le a munkáját, mint ha a Downton Abbey szereplőinek életéről mesélne. A Marie Claire cikkében így idézték a mondatait:

„A komornyikok azért vannak, hogy gondoskodjanak a családról, a vendégekről, és hogy felszolgálják az ételeket és italokat... de amit az emberek nem vesznek észre, az az, hogy egyfajta személyi asszisztensek is, és elvárják tőlük, hogy a dolgok zökkenőmentesen működjenek. Ha meg tudsz tenni valamit a munkáltatóért, és ez nem befolyásolja az ő napját, akkor jó komornyiknak számítasz. Olyasvalakit akarnak, aki elintézi a dolgokat.”

Többek között azt is elmesélte, hogy a walesi hercegi pár fiatalon pontosan ugyanolyan volt, mint bármelyik egyetemista szerelmes. Őrültségnek hangozhat, hiszen tudjuk, hogy kikről van szó, de semmivel nem voltak különbek másoknál az egykori alkalmazott elmondásai alapján.

Katalin velem és a többi munkatárssal udvarias, barátságos és viccelődő volt. Emlékszem, voltak olyan szabadnapjaim, amikor akadt egy kis elintéznivalóm, vagy egyszerűen fent hagytam valamit a Highgrove-ban, és ők ott voltak, szóval csak úgy együtt lógtam velük.

Mindig jó móka volt, és örültem, hogy ilyen jól kijöttem velük, mert aztán megkértek, hogy utazzam velük az országban. Amikor a telefonom megszólalt, és Vilmos volt az, akkor az összes barátom azt mondta, hogy ez annyira menő, de számomra ez volt a normális. Ilyen volt a kapcsolatom velük”

— mondta Harrold a Vilmos herceggel és Katalinnal való kapcsolatáról.

Egy olyan személytől, aki mondhatni a munkahelyén lakik, attól elvárható, hogy jól kijöjjön a munkáltatóival. Ez a közeli viszony azonban azért különleges, mivel tényleg barátinak volt mondható. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Harrold ugyanazokba a kocsmákba járt, mint Vilmos herceg, Katalin és Harry herceg triója.

Alkalmazottként jelen volt Vilmosék rövidtávú szakításánál is. A komornyikot szintén megviselte az az időszak, hiszen mindkét féllel jó kapcsolatot ápolt, de szerencsére a különlét nem volt hosszú életű.

„Most, amikor családként és magas rangú királyi személyekként látom őket, elég furcsa belegondolni, hogy azokban a napokban, amikor velük voltam, ők még csak éppen elhagyták az egyetemet."

Nyitókép: Getty