Harry herceg és Meghan Markle az Invictus Games Dusseldorf 2023 - One Year To Go rendezvényen 2022. szeptember 06-án a németországi Düsseldorfban

Meghan Markle és Harry végzetes csapással kockáztathatja a királyi családot

Egy királyi szakértő szerint Meghan Markle és Harry herceg visszafordíthatatlan csapást mérnek a királyi családra, ha úgy döntenek, hogy nem vesznek részt III. Károly megkoronázásán.

Sussex hercege és hercegnéje állítólag még gondolkodik azon, hogy részt vesznek-e III. Károly május 6-i megkoronázási ceremóniáján. Ha mégis elmennek, a száműzött királyi család magas rangú tagjai egy jelentés szerint hidegen fognak bánni a száműzött királyi családtagokkal.

Most egy királyi szakértő arra figyelmeztetett, hogy a történelmi ünnepség kihagyásával – amely egybeesik Archie herceg 4. születésnapjával – a száműzött királyi család végzetes szakítást okozhat a céggel.

„Egy olyan univerzumban, amelyben a szakítás által már okozott károkat még ki lehet heverni, legalábbis részben, a távolmaradás végzetes, visszafordíthatatlan csapást jelentene mind a közvéleményben, mind pedig potenciálisan magában a családban. Ez azzal a kockázattal jár, hogy hosszú távon elhúzódik a konfliktus”

– mondta Edward Coram-James, királyi PR-szakértő a GB Newsnak.

Hozzátette, ha Harryék úgy döntenének, hogy kihagyják az ünnepségeket, az ugyanannyi, ha nem több médiafigyelmet vonzana.

„Ez tovább erősítené a szakítást és a vádakat, melyeket a sussexiek a királyi családdal szemben hangoztatnak. A távollétük árnyéka pedig az egész ceremóniára rávetülne, és fennállna a veszélye, hogy „elefántok lesznek a szobában” és nem kívánt mellékszereplővé válnak.”

A pár állítólag egy követeléslistát állított össze a nagy napra, amely többek között tartalmazza két kisgyermekük elismerését az ünnepségek alatt, vagyis, hogy ők is ott állhassanak a királyi család többi ragja mellett a palota erkélyén.

Úgy tudni, hogy Archie-t és Lilibet nem hívták meg a koronázásra, ami állítólag nem tetszett a száműzött Harrynek és Meghannak. A királyi protokoll szerint azonban a palota erkélye szigorúan a királyi család dolgozó tagjai számára van fenntartva.