Katalin hercegné

Katalin hercegnével termékenységi tesztet csináltattak az esküvője előtt​

Katalin hercegné és Vilmos herceg közel 12 évvel ezelőtt házasodtak össze. Az esküvővel kapcsolatban mai napig derülnek ki újabb információk, amik meglepik a rajongókat. Most például fény derült arra, hogy a menyasszonynak termékenységi tesztet kellett végeznie, mielőtt tagja lett a családnak.


Vilmos herceg még az egyetemi évei alatt ismerte meg jövendőbeli feleségét. Abban az időben néhány közös barátjukkal együtt össze költöztek ők is, így egy fedél alatt bontakozhatott ki közöttük a romantikus kapcsolat. Bár volt egy időszak, amikor átmenetileg különváltak az útjaik, a szakítás szerencsére rövid ideig tartott.

Az esküvőjük után három gyermekük is született: Lajos és György herceg, valamint Sarolta hercegnő. Mivel Vilmos az Egyesült Királyság uralkodójának legidősebb gyermeke, így ő lesz az, aki megörökli a koronát. Őt legidősebb fia követi majd a trónon. A vérvonal fenntartását nagyon komolyan veszi a királyi család.

Amikor Vilmos herceg megkérte szerelme kezét, akkor Katalinnak termékenységi tesztet kellett végeznie. Ezáltal győződtek meg arról, hogy a jövendőbeli királynak születnek majd leszármazottai. Erről a titokról egy nemrég megjelent könyvben rántották le a leplet.

A könyvet Tom Quinn szerezte és An Intimate History of Growing Up in the Royal Family címen lehet megtalálni. Az iromány különlegessége, hogy a palota személyzetének exkluzív vallomásait gyűjtötték össze hozzá. Az író elmondása szerint ez az eljárás hosszú évek óta bevett hagyománya királyi családnak, amikor egy új nő házasodik be hozzájuk.

A kötet egy bizonyos pontján azt is elmeséli, hogy maga Diána walesi hercegnén is elvégeztek egy ilyen vizsgálatot. Ezt a témát így idézték a Marie Claire cikkében:

„Diána a jelen szerzővel való rövid találkozása során arról panaszkodott, hogy ártatlanul azt hitte, hogy a házasság előtti vizsgálatok az általános egészségi állapotra vonatkoznak, és csak később jött rá, hogy valójában termékenységi vizsgálatokat végeztek rajta.”

Nyitókép: Getty