Nő a tükör előtt áll, törölközőben

Mit tegyél, hogy a bőröd ragyogóvá váljon?

Bőrünk nap mint nap számtalan hatásnak van kitéve. Emiatt állapota folyamatosan változik és sokszor kevés a legjobb krémekkel ápolnunk azt. A bőr felszíni ápolásán kívül gyakran a legnagyobb változást akkor láthatjuk, amikor elkezdjük belülről is táplálni a bőrsejteket. Íme néhány tipp, hogy bőröd belülről-kifelé ragyogjon!


Mit egyél?

Mindannyian ismerjük a mondást: „Az vagy, amit megeszel.” De nagyon kevesen szánunk időt arra, hogy megértsük és értékeljük, hogy a szervezetünkbe juttatott táplálék hogyan befolyásolja általános egészségünket, energiánkat és megjelenésünket.

A legjobb módja annak, hogy bőröd valóban belülről ragyogjon, ha gondoskodsz arról, hogy különféle egészséges ételeket egyél. A C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin és antioxidáns. Az erős immunrendszer fenntartásához szükséges, és kulcsfontosságú összetevője az egészséges, ragyogó bőrnek is.

Szerencsére sok gyümölcsben és zöldségben megtalálható. A narancson kívül nagy mennyiségű C-vitaminhoz juthatunk hozzá a papajában, az eperben, a kiviben és még az édesburgonyában is.

Az egészséges zsírokban gazdag ételek, mint például az avokádó, a diófélék és a magvak, szintén számos előnnyel járhatnak, ráadásul hosszú ideig megőrizik a jóllakottság érzését.

Mit igyál?

A hidratált bőr egyik legfontosabb hozzávalója a nagy mennyiségű vízbevitel. Nők esetében a minimum napi ajánlott adag a 2 liter. Ezen kívül érdemes magas víztartalmú gyümölcsökkel és zöldségekkel plusz mennyiséget is bevinnünk.

Kókuszvíz

A kókuszvíz intenzív hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, és a C-vitamin, valamint a kálium, a kalcium és a magnézium megbízható forrása is. Az már csak plusz pont mellette, hogy Victoria Beckham is nagy rajongója!

Friss gyümölcslevek

A gyümölcslevek és turmixok kiválóan alkalmasak arra is a hidratáláson túl, hogy különféle tápanyagokkal lássák el szervezetünket. A bennük található vitaminok és tápanyagok jót tesznek a bőr egészségének megőrzésében.

Mivel kényeztesd?

Bár a legtöbb krém jónak tűnhet bőrtípusunktól függően, de csak a legjobb termékek ápolják bőrünket belülről kifelé, ezért érdemes olyanokra beruházni, amelyek képesek behatolni a bőr legmélyebb rétegeibe és onnan fejtik ki hatásukat.

Agyagmaszk

Az arc hidratálásának egyik legjobb módja az agyag arcmaszk alkalmazása lehet. Ezek a maszkok mélyen behatolva eltávolítják a felesleges olajat, az elhalt bőrsejteket és növelik a nedvességet.

Fátyolmaszk

A fátyolmaszkok kitűnően tudják a bőrt hidratálni akár egy hosszabb repülőút során is, amikor a levegő és a nyomás könnyedén kiszáríthatja arcunkat.

Fontos, hogy olyan fátyolmaszkot válasszunk, amely bőrbarát összetevőket tartalmaz. Csupán annyit kell tennünk, hogy az arcunkra helyezzük és hagyjuk 10-15 percig hatni.