Két nő az ágyon, arcukon agyagmaszkkal és uborkaszeletekkel

Miért érdemes agyagmaszkot használni?

Az agyagmaszk segít a bőrnek megbirkózni az eltömődött pórusokkal, a felesleges olajjal és a mitesszerek felhalmozódásával. Ha a heti bőrápolási rutinunkba beiktatunk egy alkalmat, már egyetlen használat után tisztábbnak tűnő bőrt érhetünk el.

Bár az agyagmaszkok általában a zsíros bőrűeknél vagy a pattanásokra hajlamos bőrűeknél működnek a legjobban, általában mégis minden bőrtípus számára alkalmasak. Még ha száraz is a bőrünk, a legjobb agyagmaszkok közül manapság sokan tartalmaznak olyan aktív összetevőket, mint például hialuronsav, amelyek rehidratálják a bőrt, miközben hámlasztanak.

A fehér agyagtól kezdve a vörös agyagon át a zöldig és a rózsaszínig, rengeteg választási lehetőség van. Az alábbi szempontok alapján könnyen megtalálhatjuk a bőrünk számára legmegfelelőbbet.

Az agyagmaszkok minden bőrtípusra alkalmasak?

Ez a terméktől függ. Bár a legtöbb agyagmaszkot leginkább zsíros és pattanásos bőrre használják, ez nem jelenti azt, hogy a kombinált, száraz vagy akár érzékeny bőrűek ne alkalmazhatnák. Sőt, vannak olyan termékek, amiket minden bőrtípusra terveztek.

Azonban ennek az ellenkezője is igaz: néhány agyagmaszk hámlasztó tulajdonságai miatt nem ajánlott az érzékenyebb bőrűek számára.

Milyen gyakran használjuk?

Ez is a terméktől függ. Általában heti egy-két alkalom bőven elegendő ahhoz, hogy minimalizálja az olajlerakódást, és megóvja a bőrt a mitesszerektől és egyéb szennyeződésektől. Fontos azonban, hogy ne vigyük túlzásba, mivel a túl sok hámlasztás irritációt és kiütésszerű reakciókat okozhat, különösen az érzékeny bőrűeknél. Figyeljünk arra is továbbá, hogy ne hagyjuk a maszkot 5-10 percnél tovább a bőrünkön.

Nyitókép: Shutterstock