Ha ezt az italt kéred a repülőn, az őrületbe kergetheted vele a személyzetet
Már nincs sok hátra a nyár hivatalos kezdetéig, bár a pár napsütéses naptól eltekintve ebben a hónapban még sok felhővel, széllel és esővel volt dolgunk. De a bőröndjeink már alig várják, hogy újra használatba vegyük őket.
De mielőtt felpattansz a repülő fedélzetére, van néhány szabály, amit az utaskísérő személyzet szeretne, ha betartanál: például, hogy mi az az egy dolog, amit soha ne kérdezz meg egy légiutas-kísérőtől, vagy mi az az ital, amit soha ne rendelj a repülőn. Ja, és persze a cipő viseléséről a repülő fedélzetén nem lehet tárgyalni.
Most egy légiutas-kísérő azzal kapcsolatban osztotta meg bölcs tanácsát, hogy mi irritálja leginkább a személyzetet, amikor az italos kocsiról van szó.
Mint azt talán te is tudod, a repülőgép kabinjában nem tengerszint feletti nyomás van, hanem körülbelül 2,1-2,5 kilométernyi magasság szerinti. Ez azt jelenti, hogy egyes utasok kissé szédülhetnek, és hogy az alkohol majdnem kétszer olyan erősen hat rájuk, mint a földön.
− mondta.
De nem a kiömlő pia irritálja a repülő személyzetét.
Ez a nyomás azt is jelenti, hogy az üdítőitalok sokkal jobban habzanak, amikor kiöntik őket a dobozból. Ebből kifolyólag a legnagyobb bűnös a diétás kóla − szó szerint le kell ülniük a légiutas-kísérőknek, és meg kell várniuk, hogy a buborékok leülepedjenek, mielőtt folytathatnák a töltést.
Egy légiutas-kísérő így számolt be saját rutinjáról:
Ha mind a 3 utas diétás kólát kér, elkezdem nekik az öntést, majd felveszek még három italrendelést, kiszolgálom azokat, és csak utána fejezem be a diétás kóla kiszolgálását.
Szóval ezért van az, hogy a többi utas néha előbb kapja meg az italát, mint te.
Nyitókép: Shutterstock