A Harry Potter három főszereplője a film egyik jeleneténél egymás kezét fogva

Minden, amit eddig az új Harry Potter-sorozatról tudunk

Kevesebb, mint 15 évvel a Harry Potter utolsó filmje, a Halál ereklyéi után a rajongók nagy örömére egy új sorozat van készülőben. Íme minden részlet, amit eddig a készülő projektről tudunk!


A sorozatról egyelőre nem sok részletet lehet tudni, az azonban már biztos, hogy készül, és hogy a régi karaktereket - melyeket Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson tettek híressé -, új szereplők alakítják majd. De lássuk, miket tudunk eddig!

Miről fog szólni az új Harry Potter-sorozat?

Ha láttad az eredeti filmeket, akkor már pontosan tudod is, miről fog szólni az új sorozat. Zaslav, a Discovery vezérigazgatója megígérte, hogy a reboot hű marad Rowlin hét könyvéhez, tehát pontosan ugyanazt a történetet meséli majd el, mint az eredeti filmek.

Rowling minden egyes Harry Potter-könyvének története 10 részes sorozat lesz, amit maximális odafigyeléssel készítenek majd el.

A sorozat új szereplőgárdával egy új generációs rajongótábor élére áll, tele ugyanazokkal a fantasztikus részletekkel, közkedvelt karakterekkel és drámai helyszínekkel, amelyeket a Harry Potter-rajongók már több mint 25 éve imádnak.

Minden évad hitelesen követi majd az eredeti könyveket, és egy új közönségnek hozza el Harry Pottert és ezeket a hihetetlen kalandokat, melyek világszerte megtekinthetők lesznek.

Kik lesznek a szereplők?

Arról sajnos fogalmunk sincs! De azt tudjuk, hogy teljesen új szereplők lesznek, ami jó, hiszen Radcliffe és barátai már elértek egy bizonyos kort, mely már nyomot hagyott az arcukon is, így nevetséges lenne, ha ők alakítanák a 7 éves gyerekeket.

Mi a vita a sorozat körül?

Két fő oka is van annak, amiért a rajongók egy része úgy gondolja, hogy egy Harry Potter reboot nem szükséges.

Az egyik, hogy Rowling nemcsak a könyvek alkotójaként, hanem producerként is részt vesz a munkában, ami azt jelenti, hogy jelentős mértékű kreatív kontrollt gyakorol a rebootra. Ez pedig azon rajongók számára nem túl jó hír, akik úgy vélik, hogy Rowling transz-kirekesztő feminizmusa is megjelenik majd a szeretett franchise-ban.

A másik ok pedig az, hogy a történet egyáltalán nem új és a franchise-ból sokak szerint már mindent kipréseltek, amit csak ki lehetett. Nehéz elképzelni, hogy ugyan ebből a történetből még tud bármi új születni.

Mikor jelenik meg?

Egyelőre a készítők úgy saccolják, hogy körülbelül 2025-26 környékén lesz majd látható a sorozat első évada, tehát a rajongóknak még igen sokat kell várniuk rá.

Nyitókép: Getty

(Elle)