Emma Watson, Daniel Radcliffe és Rupert Grint a Harry Potter és a titkok kamrája című film fotózásán a londoni Guildhallban 2002. október 25-én

A Harry Potter-sorozat nagyon közel áll a megvalósuláshoz

Az eredeti könyvsorozaton alapuló Harry Potter tévésorozat rebootja, mely a sorozat minden egyes könyvet egy teljes évadra adaptálna, közel áll a megállapodáshoz.


A Harry Potter-franchise J.K. Rowling eredeti regénysorozatának filmadaptációi miatt vált ismertté. A Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson főszereplésével készült nyolc rész összesen 7,7 milliárd dolláros bevételt hozott a világ jegypénztáraiban.

Most a Bloomberg arról számol be, hogy a Warner Bros. egy új Harry Potter tévésorozatot tervez, amely Rowling eredeti könyvsorozatán alapulna, és egy forrás szerint mind a kábeles, mind a streaming csatornán futna, a tervezett sorozat pedig a Warner Bros. új streaming stratégiájának fontos része lenne.

Az üzlet azonban még nem zárult le, David Zaslav, a cég vezérigazgatója és Casey Bloys, az HBO vezérigazgatója arról tárgyal Rowlinggal, hogy a sorozat az HBO-n debütáljon, és a Warner Bros. új Max streaming szolgáltatásának alapját képezze.

A Warner Bros. a közelmúltban több Harry Potter-tartalomról is beszélt, Gunnar Wiedenfels pénzügyi igazgató egy kiterjedt varázslóvilágról beszélt, ami még csak most érkezik. Ennek részeként Chris Columbus rendező érdeklődését fejezte ki a 2016-os Harry Potter és az elátkozott gyermek című darab filmadaptációja iránt. Ha azonban hinni lehet a legújabb jelentésnek, úgy tűnik, a Warner Bros. a kezdetektől fogva újra szeretné kezdeni Harry Potter képernyőn töltött idejét, legalábbis a tévé világában.

Egy Harry Potter rebootnak jelenleg lenne értelme, hiszen az eredeti filmsorozat 2011-ben ért véget, így 12 éve nem jelent meg Harry és barátai valamilyen élőszereplős adaptációban.

A sorozat televíziós átdolgozása lehetővé teszi a varázsvilág alaposabb feltárását is, talán még Rowling könyvein túl is. A sorozat kiváltsága lenne, hogy a nézők egy új generációját ismertetné meg Harry Potterrel, akik aztán felnőhetnek a franchise-on, ahogy az eredeti olvasók és nézők is tették.

Az új Harry Potter-sorozat létrehozására irányuló lépés azonban a Rowling és a transzfóbia körüli viták közepette is zajlik. A sorozat alkotójaként Rowling részvétele elkerülhetetlen lenne, és hatással lehet arra, hogy a sorozat mekkora nyilvános támogatást kap.

Azonban a franchise folyamatos népszerűsége miatt, beleértve a 2023-as Hogwarts Legacy című nyílt világ videójáték magas eladásait, valószínű, hogy egy Harry Potter tévés reboot még mindig sikeres vállalkozásnak bizonyul a Warner Bros. számára.