Jennifer Aniston

Jennifer Aniston felszólalt a Jóbarátok vicceit elítélő generáció ellen

A Jóbarátok mind a mai napig a világ legtöbbet ismételt sitcom sorozata. Ennek ellenére bizonyos viccei nem öregedtek olyan jól, mint azt a színészek gondolták a forgatásokkor. Jennifer Aniston most szót emelt az új generáció ellen, amiért becsmérli és elutasítja a szériát.


A Jóbarátok kétségtelenül egy kor szüleménye volt és ahhoz az időszakhoz igazították a forgatókönyvébe írt tréfákat is. Ezek között sajnos gyakran szerepeltek a testképet és a nemi irányultságot érintő viccek, melyeken akkor még mindenki nevetett, a mai világban viszont már nem engednék képernyőre miattuk a sorozatot. Jennifer Aniston így nyilatkozott erről a témáról egy nemrég készült interjújában:

„Van egy egész generáció, gyerekek, akik most visszanézik a Jóbarátok epizódjait, és sértőnek találják őket. Voltak dolgok, amik sosem voltak szándékosak, mások pedig... nos, azokat át kellett volna gondolnunk, de nem hiszem, hogy olyan érzékenység volt, mint most. A komédia változott. Most egy kicsit trükkös, mert óvatosnak kell lenni, ami nagyon megnehezíti a komikusok dolgát, mert a komédia szépsége az, hogy kigúnyoljuk magunkat és az életet.”

A sorozat egyik alkotója, Marta Kauffman is elismerte korábban a sorozatnak a problémáit. Elmondása szerint nagyon megbánta, hogy a széria színes bőrű karakterei szinte teljesen elvesztek a tervezőasztalon, illetve bocsánatot kért Chandler transz szülőjének ábrázolásáért is. Kathleen Turner, aki életre keltette a karaktert, ma már nem vállalná el a munkát.

„Mindenkinek komédiára van szüksége! A világnak szüksége van humorra! Nem vehetjük magunkat túl komolyan"

— olvashatjuk Aniston véleményét a Vanity Fair cikkében.

A színésznő egyébként legközelebb Adam Sandler mellett tűnik majd fel a Gyagyás gyilkosság 2-ben. Ezzel kapcsolatban mindketten egy népszerűsítő turnén vettek részt, melynek az egyik részén megkérdezték Anistont, melyik a kedvenc filmje színésztársától. Válaszával meghökkentett mindenkit. Alábbi cikkünkből megtudhatod, melyik Sandler-filmet ajánlja a Jóbarátok sztárja.

Nyitókép: Getty