Lena Klenke és Maximilian Mundt a Hogyan adjunk el drogokat a neten (villámgyorsan) egyik jelentében

Breaking Bad rajongó vagy? Akkor ezt a Netflixes bűnügyi sorozatot látnod kell!

Bár a Breaking Bad majdnem egy évtizede ért véget, sokunknak Walter White lenyűgöző útja a kémiatanárból metamfetamin-bűnözővé válásig még mindig él a fejünkben.


Ami családja eltartásának eszközeként indult, hatalmas drogbirodalommá vált, ami végül számító, hataloméhes bűnözővé változtatta őt. Ez a tévétörténelem egyik legmeggyőzőbb történetszála azóta is. Most pedig egy újabb sorozat megszállottjai lettünk, amely a Breaking Bad hangulatát idézi.

Bemutatjuk a Netflix rejtett gyöngyszemét, a Hogyan adjunk el drogokat a neten (villámgyorsan) című sorozatot. A német sorozatot Maximilian S. igaz története ihlette − egy 18 éves fiatalember, aki gyerekkori hálószobájából indított sikeres online drogkereskedést −, és a német sorozat Walter White 2.0, egy Moritz, azaz Mo nevű kocka tinédzser körül forog. Amikor barátnője, Lisa visszatér Amerikából, és újra érdeklődni kezd a drogok iránt (őiránta pedig egyáltalán nem), a fiú létrehoz egy lenyomozhatatlan weboldalt, és elkezd drogokkal kereskedni, hogy visszahódítsa a lányt.

Walterrel ellentétben Mo nem küzd életveszélyes diagnózissal, de annyira kétségbeesett, hogy arra a következtetésre jut, hogy a drogkereskedelem majd begyógyítja a sebeit és megoldja a problémáit. Persze idővel Mo egója és hatalomvágya felülkerekedik. Végül Európa egyik legnagyobb dílerévé válik, akaratlanul még nagyobb káoszt okozva maga körül.

A drogok kusza világában való eligazodás mellett Mo a szívfájdalmakkal, és az identitásának megtalálásával is küzd. Érdekes dimenziókkal bővül a történet azáltal, hogy próbálja egyensúlyban tartani a középiskolai drámát és az illegális üzletet. Lenyűgöző, ahogy a sorozat a fiatalabb generáció internet és a közösségi média iránti megszállottságát vizsgálja − valósághűen bemutatva, hogy az internet hogyan alakíthatja az ember identitását.

A sorozat ráadásul tele van megnyerő karakterekkel, és komoly, időszerű témákkal (a csoportnyomás és a zaklatás témájától az első szerelmekig), mindezt sötét humorral vegyíti. Lehetetlen akárcsak egyetlen epizódot is végignézni kuncogás nélkül, részben Mo nevetségesen kínos pillanatainak és egysorosainak köszönhetően.

Maximilian Mundt (Mo), Anna Lena Klenke (Lisa), Danilo Kamperidis (Lenny) és Damian Hardung (Daniel) csak néhány színész a hihetetlenül tehetséges szereplőgárdából. Az első három évad pedig már streamelhető a Netflixen, a negyedik évad pedig most készül.

Nyitókép: Profimédia

(Pure Wow)