Egy ember Netflixet néz

Néhány kevésbé ismert Netflix-sorozat, amikre bármikor érdemes rákattanni

A Netflix oldalára folyamatosan érkeznek az újabb és újabb sorozatok, így vannak olyan mesterművek, melyek nem kapják meg a méltó figyelmet. Alábbi cikkünkbe összegyűjtöttünk néhány olyan műsort, melyekre akár már most érdemes rákattintani.


GLOW

A főszerepben Alison Brie látaható. A történet egy Ruth Wilder nevű nőt követ nyomon, aki gyenge színésznőként keresi a sikerhez vezető utat. Egy bizonyos ponton viszont jelentkezik egy birkózóversenyre, onnantól pedig már nincs megállás a szakmában. A széria a harmadik évadtól Las Vegasban játszódik, de sajnos a helyszínváltás sem volt elég ahhoz, hogy megmentse a sorozatot a koronavírustól. A Netflix 2020-ban így nyilatkozott a sorozat jövőjéről:

„A Covid valódi embereket ölt meg. Ez egy nemzeti tragédia, és erre kellene összpontosítanunk. A Covid a jelek szerint a sorozatunkat is elvette.”

Ennek ellenére a meglévő szezonokat öröm nézni és kár kihagyni.

Nagykutya

A sorozat középpontjába egy fiktív dél-londoni negyed történései kerültek. A rivális drogbandák ténykedései között szemügyre vehetjük a fekete bőrszínű, brit fiatalok életét. A szereposztásban olyan nevek tűnnek fel, mint Ashley Walters, Kane Robinson és Little Simz.

A sárkányherceg

A Trónok harca, a The Witcher és a többi nagysikerű fantasy sorozat után kellett valami hasonlót csinálni a fiatalabb generációknak is. A sárkányherceg című rajzfilm kifogásolhatatlan grafikával helyez bele minket egy sárkányokkal dúsított, középkorba illő történetbe, ahol varázslók és más lények is feltűnnek. Bár a készítők eredetileg gyerekeknek szánták a műsort, felnőttek is nyugodtan belenézhetnek, ha hiányozna nekik egy ilyen történet.

Éjszaka a Földön

Ha a természetfilmek és sorozatok témaköre kerül szóba, akkor mindenkinek egy személy és egy műsor jut eszébe először. Az Our Planet - Bolygónkcsodái David Attenborough-tól mindenkit lenyűgözött, na de megérkeztek az úttörők a stíluson belül. Az Éjszaka a Földön című természetfilmet az Orange Is the New Black sorozatból is ismert Samira Wiley narrálja. Közben betekintést nyerhetünk a vadon élő állatok éjjeli életébe.

Nyitókép: Shuttertsock

Forrás: Independent