Mégis mennyire élethű a Netflix új sikersorozata, az Éjjeli ügynök? A szerző válaszol!

Mégis mennyire élethű a Netflix új sikersorozata, az Éjjeli ügynök? A szerző válaszol!

Az Éjjeli ügynök a Netflix egyik legmenőbb jelenlegi produkciója, emberek milliói követték Peter Sutherland kalandjait. De vajon mennyire élethű ez a széria?


Köztudott, hogy az FBI védi a fontos információkat a nyilvánosság elől így tehát, nem lehet megerősíteni, hogy az Éjjeli ügynökben látható akcióhoz hasonló titkos program valóban megtörténhet-e.

Az azonban feltételezhető, hogy az FBI-nak vannak olyan „szolgáltatásai”, amelyeket a beépített ügynökök vészhelyzet esetén igénybe vehetnek. A sorozat által bemutatott program és cselekményszál különböző valós inspirációkból ered, de a hivatalos szervek soha nem erősítették meg, hogy a szériában bemutatott elemek igazak-e.

Ez is érdekelhet: 5 film és sorozat, ami teljesen kikapcsol a hétvégén

Az Éjjeli ügynökötMatthew Quirk azonos című regénye ihlette, és a könyv szerzőjének valóban vannak megbízható információi az FBI-ról. Egy interjúban Quirk elárulta, hogy inspiráció egy barátjától származik, aki az FBI-nál dolgozott éjszakai műszakban, a többi pedig más forrásokból, illetve a saját „koponyájából” ered.

A kutatáshoz beszéltem a barátommal, és kiderült, hogy a munkája valójában sokkal érdekesebb és titkosabb, mint sejtettem, ami egyike annak a több tényezőnek, ami arra késztetett, hogy a regény cselekményét a Fehér Ház helyzetjelentő szobájába helyezzem. Beszéltem az FBI és a CIA embereivel is arról, hogy mi történik ezeken az éjszakai őrségeken és a Helyzetjelentő teremben egy válsághelyzet során, és hogyan játszódna le egy olyan kémelhárítási forgatókönyv, mint amilyen a könyvben is szerepel

– mondta a szerző.

Forrás: Screen Rant

Kép: Netflix