Ezért Tina Turner kapta meg a legendás filmsorozat egyik főszerepét

Ezért Tina Turner kapta meg a legendás filmsorozat egyik főszerepét

A Mad Max-filmek alkotója egy korábbi interjúban arról beszélt, miért pont Tina Turnerre esett a választásuk, mikor a mozisorozat 3. részének egyik főszereplőjét keresték.


A Mad Max 3. - Az Igazság csarnokán innen és túl című filmben Tina Turner alakítja Aunty Entityt, Bartertown kegyetlen uralkodóját, aki Maxet (Mel Gibson) a Thunderdome-ba kényszeríti egy gladiátor-szerű harcra.

Egy 1985-ös interjú során George Miller hosszasan beszélt nem csak a karakter háttértörténetéről, hanem arról is, hogy miért döntöttek Turner mellett.

Ez is érdekelhet: Így emlékeztek meg a világsztárok Tina Turnerről

Azt akartuk éreztetni, hogy mielőtt felépítette Bartertownt, ő egy igazi hős volt. Az egyik fő ok, amiért Tina Turnert választottuk, az az, hogy meglehetősen pozitív személyiségnek tartják őt az emberek. És mi ezt akartuk (..)

– mondta Miller.

Miller azt is elmondta, hogy amíg ő és a társ-forgatókönyvíró Terry Hayes a karakterről egyeztettek, folyamatosan úgy írták le, hogy „olyan, mint Tina Turner", anélkül, hogy valaha is arra gondoltak volna, hogy sikerülhet meggyőzniük a legendát. Végül Turner volt az első személy, akivel a csapat beszélt a filmben való részvételről, és az időbeosztás is úgy alakult, hogy tudott működni a dolog.

Egy nőt akartunk, olyasvalakit akartunk, akinek a kora meghatározhatatlan, nem vagy biztos benne, hogy öreg vagy fiatal, vagy bármi más; olyasvalakit akartunk, akinek rengeteg ereje, karizmája van, olyasvalakit, aki egy ilyen helyet összetart – vagy egyáltalán felépít

– folytatta a rendező.

Forrás: Slash Film

Kép: Warner Bros.