Úgy tűnik, hamarosan már TikTok-videókkal is kereshetünk állást

Úgy tűnik, hamarosan már TikTok-videókkal is kereshetünk állást

A három perc hosszúságúra növelt videók tesztelése mellett a TikTok fejlesztői még egy újításon dolgoztak.


Két hónappal ezelőtt már lehetett sejteni, hogy a kínai techóriás saját álláskereső weboldalt indít. Azóta kiderült, hogy a pletykák igazak volt, sőt az oldal azóta már el is indult.

A szolgáltatás a TikTok Resumes nevet kapta. Jelenleg még csak az Egyesült Államokban tesztelik, de mivel az alkalmazás használata nem túl bonyolult, nem kizárt, hogy hamarosan globálisan is elérhetővé válik.

Az írott verziók helyett a Resumes-ben a felhasználóknak egy videó formájában kell elkészíteniük bemutatkozásukat, majd ezt elküldeniük az éppen munkaerőt kereső cégeknek.

Természetesen a felhasználóknak hashtaget is használniuk kell, egészen pontosan a #TikTokResumes-t. A közösségi oldal már le is szerződött 34 vállalattal, akik már most várják a TikTokon keresztül jelentkező munkavállalók bemutatkozó videóit.

A cég minderre külön weboldalt fejlesztett, ahol a munkát kínáló cégek mellett rákereshetünk a pozíciókra is. Az Engadget cikkéből kiderül, az közösségi oldal vezetői azért döntöttek az új szolgáltatás elindítása mellett, hogy a rövid táncolós videók mellett értéket is teremtsenek.