Szarvasbébi, jelenetkép

Lesz a Szarvasbébinek 2. évada?

Valószínűleg neked is a Szarvasbébi jár még az eszedben, mióta egy hétvége alatt ledaráltad az egészet (ha pedig még nem láttad, akkor mindenképpen érdemes beütemezned).



Hét 30-40 perces epizódon keresztül ismerkedünk meg az amatőr komikus Donnyval, aki egy camdeni kocsmában dolgozik, ahol egy Martha nevű nőt is kiszolgál. A nagylelkűségének köszönhetően Martha megkedveli őt, Szarvasbébinek nevezi, majd két éven keresztül követi őt és családját.

A sorozat Richard Gadd valós élményein alapul, de nem csak egy klasszikus zaklató-áldozat sorozatról van szó. Ehelyett inkább a zaklatás okait vizsgálja, különösen a mentális egészségügy szemszögéből.

Amióta debütált, folyamatosan vitatják a közösségi médiában, és rajongók ezreire tett szert. Még a veterán horrorszerző, Stephen King is beszállt a diskurzusba, és két szavas kritikát fogalmazott meg:

Szarvasbébi: Szent sz***.

Most az a kérdés, hogy számíthatunk-e a Szarvasbébi 2. évadának megjelenésére a közeljövőben.

A Netflix már az első évad lecsengésekor adott támpontot adott arra vonatkozóan, hogy lesz-e második évad. A streaming-óriás limitált sorozatként tüntette fel, ami azt jelenti, hogy egy évadra korlátozódik − tehát nem, nem lesz második évad a Szarvasbébiből.

Szarvasbébi | szinkronos előzetes | Netflix minisorozat

Az igazsághoz tartozik, hogy Gadd az egész elmesélnivaló történetet a képernyőre tette, és az összes elvarratlan szálat elvarrta útközben.

A jó hír azonban az, hogy az alkotót hamarosan ismét láthatjuk majd a képernyőn új projektjének főszereplőjeként.
Jelenleg egy új drámán dolgozik a BBC számára, amelynek címe Lions (Oroszlánok), és amelynek ő lesz a főszereplője és írója.

​Miről szól Richard Gadd új sorozata, a ​​Lions?

A GQ beszámolója szerint a Lions a modern férfiasság és a szégyen témájára fog koncentrálni. A Glasgow-ban játszódó sorozat két elhidegült barátot mutat be, akik egy kaotikus esküvő után újra egymásra találnak.

Ez az ambiciózus sorozat közel negyven évet ölel át az 1980-as évektől napjainkig, és a testvérek kapcsolatának hullámhegyeit és mélypontjait mutatja be, a tinédzserként való megismerkedésüktől a felnőttként való összezördülésükig − az összes jó, rossz, szörnyű, vicces, dühös és kihívásokkal teli pillanattal együtt. Megragadja a változó város − sőt, a változó világ − vad energiáját, és megpróbál a végére járni annak a nehéz kérdésnek, hogy... Mit jelent férfinak lenni?

− írja a bemutatkozó szöveg.
A BBC februárban rendelte meg a sorozatot, így még eltarthat egy darabig, mire a képernyőnkre kerül.

Forrás: Glamour

Nyitókép: Netflix