laptopot lop egy rabló egy lakásból

Busás jutalmat ajánl egy angol művész az ellopott laptopjáért

Ez az angol művész 1,2 millió dolláros jutalmat ajánl fel az ellopott, műveivel teli laptopjáért.


James Penfold − aki Penny néven alkot − egy rövid nyaralásról hazatérve azt tapasztalta, hogy kelet-londoni otthonából ellopták laptopját és merevlemezét, amelyeken több száz műalkotását tárolta.

A munkáimról nem készült megfelelő biztonsági mentés a felhőbe, és annyi munkám veszett el, hogy elképzelni is alig merem. Teljesen összetörtem

− írta az Instagramon.

Penfold, aki finomra vágott sablonokkal dolgozik, gyakran készít számítógépes kompozíciókat, hogy megtervezze bonyolult kollázsait. Amikor ellopták a számítógépét, számos folyamatban lévő munkája elveszett, köztük olyan tervek és befejezett művek, amelyeket a közelgő, saját finanszírozású londoni kiállításain tervezett kiállítani. Volt egy kiadatlan generatív NFT-projektje és egy Batmanről készült portré is − írja a Robb Report.

Hajlandó lennék egymillió fontot (körülbelül 428 millió forint) felajánlani a fájljaim és a laptopom biztonságos visszaszolgáltatásáért. A merevlemez valószínűleg valahol egy kukában vagy zálogházban van, mivel másnak nem igazán ér semmit, de nekem és a családomnak felbecsülhetetlen értékű. Szó szerint olyan, mintha ellopták volna egy részemet

nyilatkozta Penfold.

Addig is Penfold a gyűjtői és követői hálózatához fordul, és reméli, hogy újraépítheti a művekből álló könyvtárát azáltal, hogy az emberek képeket és fájlokat küldenek azokról a művekről, amelyeket a múltban eladott vagy elajándékozott.

A jókedvét azért igyekszik fenntartani a művész, egy nemrégiben a közzétett üzenetben például azon élcelődött, hogy milyen ironikus a lopás, tekintve, hogy munkái gyakran ábrázolnak embereket, akik lopást követnek el.

Nyitókép: Shutterstock