Egy nő és egy férfi boldogan pacsiznak ingben

Barátság az ex pasiddal? Ezekkel a feltételekkel lehetséges

Sajnos elég ritkán halljuk azt a környezetünkben, hogy valaki jóba marad az exével szakítás után, de ez ettől még egyáltalán nem megvalósíthatatlan. Sőt. Ha a megfelelő feltételekkel tisztában vagyunk és betartjuk őket, akkor akár remek barátságot is ápolhatunk volt szerelmünkkel.


Lehettek barátok az exeddel?

A válasz: igen. Azonban csak bizonyos feltételek betartásával működhet ez a barátság, illetve az sem mindegy, hogy hogyan váltunk el ettől a volt szerelemtől. Lássuk, mik is ezek a feltételek!

1. Idő

Sajnos az szinte teljességgel kizárt - akár milyen jóban is váltatok el -, hogy a szakítás után pár héttel már barátok legyetek. Ehhez időnek kell eltelnie és türelmesnek kell lennünk magunkhoz és a másik félhez is. Ez fél évig is eltarthat akár, de persze attól függ, hogy milyen intenzív és szenvedélyes kapcsolatot hagytatok magatok mögött.

2. Már másba vagy szerelmes

Ez azért nem egy elengedhetetlen feltétel, de mindenesetre abban segít, hogy eloszlassa a lappangó érzéseidet az exed felé. Ha már másba vagy szerelmes, sokkal könnyebben tudsz barátságot kialakítani a volt pároddal.

3. Egyikőtök sem undok

Egy nagyon fontos feltétele annak, hogy barátkozni tudjatok a volt pároddal az az, hogy egyikőtök se legyen undok, vagy bunkó a másik féllel. Ha ez egyikőtöknél fennáll, akkor nem tud működni a barátság.

4. Mindketten őszintén továbbléptetek

És az utolsó feltétel, ami egyben a legfontosabb is: tovább kell lépnetek. Ahhoz, hogy egy jól működő barátságot tudjatok egymással kialakítani, ahhoz mindkettőtöknek őszintén tovább kell lépnie a másikon. Persze mindig ott lesz a múltatok, amire kedves emlékként gondolhattok, de hagyd ezeket a gondolatokat meg szép emléknek. A barátság – főként a jó barátság – ugyan olyan jelentőségteljes kapcsolat lehet.

Nyitókép: Shutterstock

(Your Tango)