Károly walesi herceg és Harry sussexi herceg az Our Planet című film globális premierjén a Természettudományi Múzeumban 2019. április 04-én Londonban

Harry herceg nem kért „térden állva bocsánatot” Károly királytól

Valószínűleg még mindig nagy a feszültség.

Harry herceg elfogadta Károly király meghívását a május 6-i koronázásra, de ez nem jelenti azt, hogy egyhamar teljesen kibékülne a királyi családdal.

Bár a sussexi herceg egyértelműen kijelentette, hogy a jövőben szeretné helyreállítani a kapcsolatát az apjával és a bátyjával, azt is elmondta, hogy szeretné, ha ők tennék meg az első lépést. Ezért nem valószínű, hogy bocsánatot kért volna például Tartalék című könyvében a családjáról tett néhány megnyilatkozásáért.

„Bár szerintem nagyon pozitív, hogy a megbékélésnek vannak zöld hajtásai, nem hiszem, hogy azt kellene gondolnunk, hogy Harry térdre rogyott a telefonban, és bocsánatot kért: „Helló apa, nagyon sajnálom mindazt, amit mondtam. Ez nem történt meg. Az történt, hogy Károly és Harry beszélgetett arról, hogy Károly meghívja őt a koronázásra, és Harry kegyesen elfogadta, miután az emberei beszéltek a Buckingham-palota embereivel arról, hogy mivel járna az esemény”

– állította Emily Andrews királyi kommentátor a TalkTV-n.

A családi kapcsolatok szempontjából nagyszerű dolog, hogy Harry herceg ott lesz a koronázáson (bár Meghan Markle nélkül), de összességében nem várható, hogy ettől minden rendbe jön közöttük, főleg, hogy Harry a hírek szerint azt tervezi, hogy a lehető leggyorsabban jön- és megy.

Az is kiderült, hogy bár Harry már beszélt Károlyival a koronázás előtt, testvérével, Vilmos herceggel nem vette fel a kapcsolatot.

Ingrid Seward királyi szerkesztő a Sunnak elmondta, örül, hogy Harry beszélt az apjával, ami megkönnyítette a közeledéshez vezető utat, Károly üdvözölni fogja a fiát, de a Vilmossal való kapcsolata rendezése nem most fog megtörténni.

„Sajnos a két testvér kapcsolata az elmúlt években sok zökkenőbe ütközött, és egyelőre nem tudni, hogyan és sikerül-e helyrehozniuk a dolgokat.”