Egy nő idegesen hátrahagyja a párját

Negatív viselkedési formák, amik eltaszíthatják tőlünk az embereket​

Egy kapcsolat elején mindenki próbálja a legjobb oldalát mutatni, de a negatív tulajdonságok gyorsan felszínre kerülnek. Alábbi cikkünkbe összeírtunk öt viselkedési formát, melyek biztosan unszimpatikussá tesznek mások előtt.


1. Nyughatatlanság

Vannak olyan emberek, akik minden helyzetben készenlétben állnak valamire, emiatt pedig képtelenek teljesen lelazítani. Ez a folyamatos nyughatatlanság egy idő után minden közelben lévőre átragad. Muszáj néha egy kicsit elengedni a dolgokat és megpihenni a folyamatos tervezések között, hiszen a stressz nem tesz jót a mentális egészségnek.

2. Bosszankodás

Akik könnyen felbosszantják magukat a legkisebb apróságok miatt is bizony könnyen elkergethetnek másokat maguktól. Bizonyos időnél tovább egy partner sem bírja épp idegrendszerrel, hogy folyton idegeskedés van. Ezek az indulatok elveszik az esélyt a boldog pillanatok teljes megélésétől.

3. Múlt hibáinak rendszeres újraélése

Mindenki követ el hibákat. Ezeken egy idő után túl kell tennünk magunkat, különben a miattuk érzett bűntudat vagy szégyen egy életen át kínozni fog. A múlt baklövéseinek állandó felidézése és újraélése megakadályozza, hogy a jövőben ezeket az eseteket tanulságos leckeként értelmezzük. Emiatt könnyedén eltaszíthatunk másokat magunk mellől.

4. Csak magára figyel

Egy n\u0151 elfordul az idegesen besz\u00e9l\u0151 p\u00e1rj\u00e1t\u00f3l

Fotó: Shutterstock

A társas kapcsolatok a párbeszédről szólnak. Mindegyik félnek egyaránt szóhoz kell jutnia, a mondandónak pedig célba kell érnie, hogy tényleges társalgás alakuljon ki. Sajnos bizonyos emberek számára ez nem teljesen egyértelmű, így mindig magukra próbálják terelni a figyelmet. A beszélgetések csak róluk szólnak, ha pedig valaki más próbálna szóhoz jutni, akkor azonnal témát váltanak. Ki akarna ilyen személlyel ismerkedni?

5. Állandó késés mindenhonnan

Természetesen előfordulhat, hogy halaszthatatlan dolog jön közbe, vagy valami éppen akadályozza a pontos érkezést. Amikor viszont ez állandósul, akkor bajok vannak. Nem lehet annyi indokot felsorolni, amitől elfelejthető lehet a rendszeres késés. Ez faragatlanság és a másik személy idejével való visszaélés. Ezt nem kötelező senkinek sem eltűrni.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Psychology Today