Szerelmes pár kockás ingben ölelkezik

2 összetevő, ami a kapcsolatot tökéletessé teszi - bennetek megvan?

Bár a szerelem az első lépés egy tartós kapcsolat megteremtéséhez, a legtöbb esetben sajnos nem elég, ha csak az van. Van azonban két „hozzávaló”, mely megfűszerezheti a kapcsolatot, és garantálja annak hosszú életűségét.


Ez a két hozzávaló vagy fűszer (nevezzük, aminek szeretnénk) nem más, mint: az érzelmi kompatibilitás és az érzelmi intelligencia. Na de mit is jelentenek ezek és hogyan kell őket egy kapcsolatban elképzelni?

Az érzelmi intelligencia a saját és mások érzelmeinek felismerésére, megértésére, kezelésére és egészséges felhasználására való készség.

Az érzelmi kompatibilitás pedig a harmóniára, a megértésre és a kapcsolat szintjére utal, amely két ember között létrejön. Magába foglalja azt, ahogyan két ember egymás érzéseire, szükségleteire és kommunikációs stílusára hangolódik.

Azonban egyikünk sem született úgy, hogy ezeknek a tulajdonságoknak már mind a birtokában lettünk volna, és kevesen tudják megtanulni őket. Főleg akkor, ha rossz tapasztalataink vannak kapcsolatok terén.

Érdemes tehát, ha hosszútávú és jól működő kapcsolatokban szeretnénk élni boldogan, az önfejlesztés és az önismeret komolyabb útjára lépni és különös energiát fordítani az érzelmi intelligenciánk és kompatibilitásunk fejlesztésére. Ez a kettő ötvözve ugyanis garantáltan életre szóló szerelmet hozhat nekünk.

Nyitókép: Shutterstock