Silversea

71 nap alatt járja körbe ezt a kontinenst egy luxushajó

A 2024-ben induló Grand Voyage hajókörút Közép- és Dél-Amerika 18 országának 38 célpontján áll meg.

A monacói székhelyű, ötcsillagos Silversea 71 napos Grand Voyage South America 2024 körútja mintegy 38 célállomásra viszi el vendégeit 18 országba Közép- és Dél-Amerikában. Újdonság a cég szolgáltatásában, hogy először tartalmazzák az utazás díját az retúr business osztályú repülőjegyek is, írja a Robb Report.

Az első útra 2024- január 4-én kerül sor, a Silver Nova nevű hajó a floridai Fort Lauderdale-ből indul majd. Azzal együtt, hogy ez az első hibrid luxus tengerjáró hajó, amely mentes a helyi károsanyag-kibocsátástól, a Silver Nova lesz az első a Silversea flottájában, amely erkélyes lakosztályokat kínál 270 fokos kilátással, a tengertől az égig. Emellett nyolc étterem és számos bár is elérhető lesz a fedélzeten, hogy mind a 728 utas kényelmesen és jól szórakozhasson.

Az úti célok között számos híres helyszínt megtalálni, Perutól a Panama-csatornáig. Az utazás kezdetén a vendégek körbehajózzák Latin-Amerikát, majd az Amazonas folyó mentén az esőerdő szívében található Manausba indulnak.

A megállók között is lesz néhány újdonság a Silversea útvonalain, köztük a brazil Ilhabela kikötő. A város megállói között szerepel még Lima, Buenos Aires és Montevideo, valamint egy meghosszabbított három éjszakás megálló Rio d Janeiróban.

Az útvonal további kiemelt részei közé tartozik a Dél-Amerika legdélibb csücskében található Ushaia felfedezése, valamint a terület lenyűgöző gleccserei és fjordjai. A hajó március 15-i visszatéréséhez közeledve a vendégek bejárhatják a Kelet-Karib-tengert, és ellátogathatnak olyan helyekre, mint Spanish Town, Castries és Bequia.

A 71 napos utazás ára (beleértve a retúr business repülőjegyeket) fejenként 48 400 dollár (15 millió forint), a jegyek 2023 nyarától vásárolhatók meg.

Nyitókép: Instagram / sensationalcruises