Különböző férfiakról és nőkről készült képek

Ilyen a tökéletes Facebook profilkép

A közösségi médiabeli platformokon közzétett profilképünk kulcsfontosságú a személyes márka és online kapcsolatépítés szempontjából. Íme, 5 tipp, hogy a legtöbbet hozzuk ki a fotónkból.

1. Látszódjon az arcunk

A képek pszichológiájával kapcsolatos tanulmányok azt mutatják, hogy az arcok kihasználják az agyunkba épített kognitív előítéletet. Ne a profilképünkön mutassuk meg az új, fél arcunkat kitakaró napszemüvegünket vagy a jobb profilunkat. Fontos, hogy látszódjon az egész arcunk.

2. Kontrasztos színek

A szín nagyszerű módja annak, hogy kitűnjünk a közösségi médiában folyamatosan érkező hírfolyamok közül. Ha a színek kontrasztot alkotnak a körülöttük lévő színekkel, akkor kiemelkednek.

A legtöbb közösségi médiaoldal hűvös, kékes színű, ennek kiegészítő színe a meleg, narancsos árnyalat. Mivel a LinkedIn, a Facebook és a Twitter sok kéket használ, egy narancssárga póló (vagy bármilyen meleg színű felső) felvétele azonnal láthatóbbá tesz minket.

3. Egyszerű háttér

A kép középpontjában az arcunknak kell állnia. A zsúfolt hátterek elterelhetik rólunk a figyelmet, ami nem ideális. A legjobb az egyszerű vagy sima színű háttér használata.

A háttér egyben lehetőség arra is, hogy kontrasztos színeket használjunk, anélkül, hogy átöltöznénk, csak használjunk más hátteret.

4. Fotónk tesztelése fókuszcsoporttal

A PhotoFeeler nevű alkalmazáson néhány opció feltöltésével megtudhatjuk, melyik fotónk a legjobb. Kevesebb mint 20 dollárért 100 ember szavazhat a fotónkra három szempont alapján. Azzal is szerezhetünk krediteket, ha mások fotóira szavazunk.

5. Profi fotós által készített kép

Ha komolyan gondoljuk a közösségi média marketinget, érdemes profi fotós segítségét kérni. A profi és az amatőr munka közötti minőségi különbség óriási.


(Orbit Media)

Nyitókép: Shutterstock