Károly király

III. Károly király így tette személyesebbé Instagram-bejegyzéseit

III. Károly király a trónra lépése óta számos újítást eszközölt a monarchia működésében. Uralkodása alatt eltökélten egy nyíltabb, modernebb gondolkodású uralkodói stílust szeretne képviselni, ennek pedig most egy újabb szintjére lépett. Az online kommunikációját ezúttal még személyesebbé tette egy nagy lépéssel.


A néhaiII. Erzsébetnek a Twitteren és Instagramon megosztott üzenetei mind egy sablon köré épültek. Az uralkodónő bejegyzéseiben a felíratok mindig sötétkék háttér előtt fehér betűkkel voltak jegyezve, a bal alsó sarokban pedig kivétel nélkül feltüntették jól láthatóan a hivatalos királyi címert.

Édesanyja halála után Károly király hónapokon keresztül ugyanezt a formátumot alkalmazta, azonban elérkezett a változás ideje. Múlt héten az Egyesült Királyság vezetője Új-Zéland népének címezve osztott meg egy bejegyzést, melyet már a saját, személyre szabott sablonjával látott el.

A levélbe ezt írta:

„Régóta csodálom az új-zélandiak erejét és leleményességét, és gondolataimat, imáimat küldöm mindazoknak, akik támogatják a válaszadási és helyreállítási erőfeszítéseket."

Az üzenet második oldalán még egy māori nyelven írt idézetet is mellékelt. Lefordítva ez a mondat azt jelenti, hogy „Légy erős, légy bátor, légy állhatatos!".

Az új sablon már egy lágyabb, krémszerű háttérrel van ellátva, illetve a címer is csak utalásképp, a háttér halvány részeként van megjelenítve. Mindezt egy tengerészkék szegély keretezi, a szöveg alján pedig a király aláírása — Charles R. — szerepel nyomtatott betűkkel.

Már ez a változtatás is jelzi, hogy Károly a lehető legjobban próbál elszakadni anyja uralkodási stílusától. Egy új, modernebb korszakot akar képviselni, melynek a palota átláthatósága és az uralkodó személyesebb hangvétele is része. Mindezt a koronázási öltözékével is tükrözi majd, melyről egy korábbi cikkünkben lehet részleteket olvasni.

Nyitókép: Getty

Forrás: PureWow