Károly király

III. Károly király lépéseket tett azért, hogy kibékülhessen Harry herceggel

Sokáig kérdéses volt, hogy Harry herceget a nagy botrányt keltő memoárja után vajon szívesen látják-e még a májusi koronázáson. Az üggyel kapcsolatban most maga III. Károly király törte meg a csendet egy sokatmondó gesztussal.


A Buckingham-palota egyelőre semmit nem reagált Harry hercegék dokusorozatára, illetve a Tartalék című memoár tartalmára sem. Vilmos herceg és felesége, valamint a király és a királyné is egy jól megtervezett válaszreakciót alkalmaznak, melynek része, hogy a lehető legjobban megpróbálják figyelmen kívül hagyni a történéseket.

A könyv megjelenése előtt a sussexi herceg számos interjút adott, hogy népszerűsítse az irományát. Az utóbbi időkben így olyan információkról tudta lerántani a leplet, amikről korábban egy királyi személy sem beszélt. Többek között elmesélte, hogy testvére egyszer fizikailag bántalmazta őt Meghan Markle miatt.

Emellett Károly király legnagyobb apai hiányosságaira is kitért. Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Bár Harry mondhatni a teljes rokonságát rossz színben tűntette fel, apja mégis tisztázni szeretné a kialakult problémákat. Kiderült, hogy a palota személyzete tárgyalásokat folytat a BBC-vel és Jonathan Dimbleby műsorvezetővel. A tervek szerint egy interjú keretein belül az Egyesült Királyság uralkodója végre elmondhatja a saját oldalát is a történtekről.

Emellett Károly király felkérte Canterbury érsekét, hogy segítsen közös megállapodásra jutni Harryvel és Markle-el. Célja, hogy fiatalabb gyermeke is részese legyen a királyi koronázásnak. A ceremóniára már több meglepő engedményt is adtak a meghívottaknak, melyekről egy korábbi írásunkban lehet részleteket olvasni.

Vilmos herceg és Katalin hercegné az Independentinformációi szerint nem örülnek a tárgyalásoknak. Vajon a két testvér kibékülhet a közeljövőben?

Nyitókép: Getty