Szállodai szoba ágyán fekvő pár

Ezeket a dolgokat mindig ellenőrizd az Airbnb-szálláson

Sajnos előfordulhat, hogy két utazó csapat közötti időben nem takarítják ki rendesen a szálláshelyeket.

Diana Cruz öt éve indította el a saját vállalkozását, amely azóta is pörög. A professzionális Airbnb-takarító szerint az alábbi intő jelekre kell figyelni egy szálláson, amikor megérkezünk.

Ha ez a pár hely nincs rendesen letakarítva, azonnal jelezzük a szállásadónak, hogy probléma van, és kérjünk egy alapos takarítást.

Cruz cége jelenleg 30 Airbnb-szállás takarításáról gondoskodik, így pontosan tudja, milyen az az apartman, amit sietve, felületesen tisztítottak meg.

1. Lepedő

Sokan nem cserélik le az összes ágyneműt, amit könnyen kideríthetünk: szagoljuk meg az ágyneműt és ha nem friss, az illata, nyugodtan kérjük meg a szállásadót, hogy cserélje le.

Cruz a szállásadóknak azt tanácsolja, hogy tartsanak sok, kimosott, kivasalt ágyneműt a szállás zárható szekrényében, legyen sok váltás ágynemű. Ugyanez vonatkozik a törülközőkre, konyharuhákra is, hogy könnyen lehessen cserélni őket.

2. Ágy alatt

Az ágy vagy a kanapé alatti porcicák és hajcsomók vagy az otthagyott szemét nem a leggusztusosabb dolog. Ha az ágy alatt fehérneműt, hajgumit, vizespalackot és egyebeket találunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem takarították ki alaposan az előző vendég után.

3. Fürdőszoba

Cruz azt tanácsolja, hogy mindenképp nézzünk be a fürdőszobába is, ahol ha hajszálat, szappan-, sampon- vagy fogkrémfoltot találunk, akkor jelezzük a szállásadónak. Ha a mosdó feletti polcon pohárnyomot, foltot vagy bármi szennyeződést látunk, akkor kicsit sem alapos a takarítás. A vécéről pedig még nem is beszéltünk.

Cruz szerint akkor is győzödjünk meg a tisztaságról, ha első pillantásra nagyon dizájnos, otthonos az Airbnb-szállás és kedvesek a vendéglátók.

(Drive)

Nyitókép: Shutterstock