Justin Timberlake

Kiderült: Justin Timberlake háromszor utasította vissza az alkoholszonda tesztet

Justin Timberlake azt állította a Long Island-i rendőrségnek, hogy „csak egy martinit ivott”, mielőtt a volán mögé ült, de az alkoholszonda tesztet nem vállalta.


A Cry Me A River énekese többször is megtagadta az alkoholtesztet, mikor kedden letartóztatták ittas vezetésért – derült ki a rendőrségi feljegyzésekből. A helyszíni józansági tesztet azonban elvégezte, melyen a rendőrség szerint megbukott.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a 43 éves sztárt, június 18-án, kedden éjjel fél 1-kor tartóztatták le a New York állambeli Sag Harborban, az állam mesés Hamptons nevű településén.

A rendőrség szerint Timberlake-et azután állították meg, hogy észrevették, amint egy 2025-ös szürke BMW-ben ülő sofőr nem veszi tudomásul a stoptáblát, majd a sávok között kacsázik. A rendőrség csak a jármű megállítása után jött rá, hogy a sofőr Timberlake volt - írja a New York Times.

A CNN riportere, Elizabeth Wagmeister tweetje szerint a rendőrség azt állítja, hogy miután Timberlake-et megállították, háromszor is megtagadta az alkoholszondás tesztet. Justin Timberlake ügyvédje, Ed Burke megerősítette ezt a részletet az Us Weeklynek, mondván, hogy „visszautasította a légzésfunkciós tesztet”, miközben őrizetbe vették.

Timberlake letartóztatási jelentése szerint, amelyet a rendőrség kedden nyújtott be a Sag Harbor Village-i bíróságra, a rendőr, aki megállította Timberlake-et, azt mondta, hogy „véreres és üveges” szemei voltak, és erősen alkoholszaga volt. A helyszíni józansági tesztek során, beleértve az „egyenes vonalban járást és az egy lábon állást”, Timberlake „rosszul teljesített”, állítja a rendőrség.

„Timberlake lassan beszélt, bizonytalan volt a járása, és az összes helyszíni józansági teszten rosszul teljesített”

– idézi a Wagmeister a letartóztatási jelentést.

A jelentés szerint azonban Timberlake azt állította, hogy csak egyetlen italt ivott az igazoltatása előtt.

Azt mondta „csak egy martinit ittam és követtem a barátaimat hazáig.”

Letartóztatását követően Timberlake-et egy éjszakára fogva tartották, majd megjelent a Sag Harbor Village-i igazságügyi bíróságon, ahol 9:30-kor vádat emeltek ellene ittas vezetés és két közlekedési szabálysértés miatt. Óvadék nélkül szabadon engedték. Az ügy következő tárgyalását - amelyen Timberlake-nek nem kell részt vennie - július 26-án tartják.

Nyitókép: Getty