angelina jolie es brad pitt

Tovább durvul a viszony: Brad Pitt beperelte Angelina Jolie-t

Hollywood egyik leghíresebb sztárpárja volt az övék, évek óta viszont az acsarkodásuktól hangos a sajtó. Volt már itt gyermekbántalmazástól a megcsalás vádjáig minden, ám amikor azt hittük, már nincs min vitatkozniuk, Pitt beperelte exnejét.


Ezért rossz a nagyközönség előtt romantikázni, mert ha csúnyára fordulnak a dolgok, azt is ugyanúgy végigköveti a nagyközönség. Éveken át vitatkoztak a gyermekelhelyezésről a válás során, ezúttal a közös biznisz miatt kerültek újra összetűzésbe. Brad Pitt ugyanis Angelina Jolie jogtalanul adta el közös franciaországi borászatuk, a Château Miraval nála lévő tulajdonrészeit. Pitt szerint megegyeztek, hogy egyikük sem adja el a részesedését a másik beleegyezése nélkül, most azonban mégis ez történt.

A borászat Pitt igazi szenvedélyévé vált, legutóbb rozépezsgőt készített, és a munkálatokból ő is kivette a maga részét. A válás óta töretlen lelkesedéssel viszi tovább a márkát, bekapcsolódva a pezsgőkészítés minden folyamatába, egészen a címketervezésig és a csomagolásig. Kizárólag rozé pezsgőt terveznek készíteni, a Fleur de Miraval sorozat második évjárata készült el tavaly, ER2 néven. A pezsgő illata szárított virágokra, főleg rózsára emlékeztet, emellett fehér virágok (akác, hársfavirág) jegyei is megjelennek benne.

Épp ezért olyan fájó Pittnek, hogy Jolie annak tudtával adta el a részesedését az orosz üzletembernek, Yuri Sheflernek, hogy az majd át akarja venni a kontrollt a vállalat vezetése felett.

A Château Miraval Correns falucska szélén található Provence-Alpes-Côte d’Azur régióban. 35 szoba van benne, szökőkutakkal, egy tóval, buja zöld növényzettel és persze szőlőföldekkel körbevéve. A a páros 2014-ben ezen a gyönyörű birtokon házasodott össze, majd öt további évig bírták együtt, 2019-ben jelentették be a szakítást. A közben eltelt évek alatt a borászat egy többmillió dolláros biznisszé vált, úgyhogy az érzelmi okok mellett anyagilag sem mindegy nekik, mi lesz a per kimenetele. Ráadásul a periratok szerint Pitt tette bele a több pénzt: óriási vagyonba került a renoválás, melynek úgy 70%-át Pitt köhögte ki, így Jolie úgy akart hasznot hajtani a borászatból, hogy valójában nem is érdemelte meg.

Nyitókép: GettyImages