Nő ül a reptéren egy bőrönddel

5 tipp a biztonságos nyaralás érdekében

Az értékeink védelmezése, valamint egy vészhelyzeti terv készítése már elengedhetetlen egy külföldi nyaralás biztonságához. Összegyűjtöttünk 5 tippet, melyek a biztonságos nyaralást segítik elő!


A Panache Cruises utazási szakértői elárulták, mely tippek segíthetnek nekünk a leginkább, hogy maximális biztonságban tudhassuk magunkat és értékeinket egy utazás során. Lássuk ezeket!

1. Oszd meg az úti célodat a családoddal, barátaiddal

Mielőtt nyaralni indulsz, mindig tájékoztasd a barátaidat és a családtagjaidat arról, hogy hová is mész pontosan. A rendszeres kapcsolattartás is pont ugyan ilyen fontos. A mobiltelefonos élő helymeghatározók bekapcsolása extra biztonságot adhat számunkra, használjuk.

2. Készülj fel a vészhelyzetekre 

A tervvel való felkészülés a vészhelyzetekre kulcsfontosságú. Ne gondoljunk valami bonyolult, nehéz dologra. Egyszerűen csak tudjátok, hogy ahová utazni készültök, hol van a legközelebbi kórház, ügyelet, rendőrség és egyéb a biztonságunkat szolgáló intézmények.

Az is életmentő lehet, ha megtanulunk néhány fontos kifejezést, mint például azt, hogy „segítség”, vagy hogy „mentőre van szükségem” a helyi nyelven.

3. Védd az értéktárgyakat

Sz\u00e9fbe tesz egy f\u00e9rfi \u00e9rt\u00e9keket

Shutterstock


A tolvajok sokszor veszik célba a nyaralókat, így nem tanácsos drága, vagy eszmei értékű tárgyakat magunkkal vinni egy nyaralásra. Tényleg csak a legszükségesebb dolgainkat vigyük magunkkal.

Az olyan tárgyakat, melyeket kénytelenek vagyunk magunkkal vinni, és értékesek (pl.: útlevél, bankkártya, mobiltelefon, egyéb kütyük) egy biztonságos táskában, mindig szem előtt tartsuk magunknál. Ha pedig a szálláson hagyjuk, akkor széfbe zárjuk be.

4. Tájékozódj alaposan a szállásról

A biztonságod érdekében kulcsfontosságú a szálloda alapos ellenőrzése is. Járj utána, hogy biztonságos helyen van-e. Hogy van-e közel tömegközlekedési eszköz vagy étterem. Akkor is, ha családdal, vagy barátokkal utazol.

5. Köss biztosítást

Az utasbiztosítás kötése elengedhetetlen a biztonságunk érdekében. Ezek a biztosítások megvédenek bennünket az előre nem belátható eseményektől. Főként az orvosi biztosításra ne sajnáljuk a pénzt.

Nyitókép: Shutterstock