egy boldog pár nevet egymásra

7 dolog, amit a boldog párok (szinte) soha nem csinálnak

Az biztos, hogy elleshetünk pár dolgot azoktól boldog pároktól, akik már egy ideje együtt vannak, arról, hogy hogyan lehet fenntartani és ápolni egy erős, szeretetteljes kapcsolatot.


Megkérdeztünk pár párterapeutát is, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket a boldog párkapcsolatban élők ritkán tesznek. Persze még a legegészségesebb kapcsolatokban élők is hibáznak időnként − elvégre ők is emberek. De a legtöbbször megfontoltan, megértően és tisztelettudóan bánnak egymással.

​1. Nem riadnak vissza a nehéz beszélgetésektől

Nincs két olyan partner, aki minden kérdésben egy véleményen lenne; elkerülhetetlenül lesznek nézeteltérések. A boldog párok azonban ahelyett, hogy a szőnyeg alá söpörnék az érzéseiket, képesek nyíltan és őszintén beszélni a kényes témákról is, mint például a pénz, a szülők vagy a szex. A fontos témák felderítetlenül hagyása károsítja a bizalmat, és nehezteléshez vezethet. Bár ezek a kérdések türelmet, kíváncsiságot és bátorságot igényelnek, a boldog párok felismerik, hogy az őszinteség jutalma a kielégítőbb közös élet.

​2. Nem tartják számon a rossz pontokat

A boldog partnerek nem számolják egymás jó és rossz tetteit. Egy egészséges kapcsolatban mindkét partner azért tesz szeretetteljes dolgokat a másikért, mert szeretné, nem pedig azért, mert azt várja, hogy a másik viszonozza a szívességet. Ha pedig a dolgok valóban kibillennek, a pár képes azt tiszteletteljes, nem vádaskodó hangnemben megbeszélni.

​3. Nem haragtartóak

egy boldog p\u00e1r a kanap\u00e9n nevet

Fotó: Shutterstock

A boldogtalan párok hagyják, hogy a frusztrációk és csalódások távolságot teremtsenek közöttük, míg a boldogok elfogadják, hogy sem ők, sem a partnerük nem tökéletes. Hajlandóak bocsánatot kérni és megbocsátani. A szilárd kapcsolatban élők nem feltételeznek negatív szándékot, és nyitottak arra, hogy helyrehozzák a szakadásokat.

​4. Nem szidják egymást

A boldog párok még a pillanat hevében is ritkán, vagy egyáltalán nem folyamodnak szidáshoz, mert megértik, hogy ez a fajta kommunikáció kontraproduktív, és védekezéshez és nehezteléshez vezet. Nem nevezik egymást idiótának, lúzernek, és nem káromkodnak.

​5. Nem szaglásznak

egy n\u0151 belen\u00e9z a f\u00e9rfi telefonj\u00e1ba a v\u00e1lla felett

Fotó: Shutterstock

Ha egy kapcsolatban nyitottság és bizalom van, akkor nem túl csábító a gondolat, hogy a partnered üzenetei vagy e-mailjei között kutakodj. Egy egészséges kapcsolatban nincs az az érzés, hogy bárki is rejtegetne bármit, amit érdemes felfedezni.

​6. Nem hazudnak egymásnak

Az egészséges párok képesek nyíltak és őszinték lenni egymással − nem hazudnak közvetlenül vagy mulasztással. A hazugság fenntartása megnehezíti a kapcsolat fenntartását. Minden energiádra szükséged van ahhoz, hogy teljesen jelen legyél egy kapcsolatban, és a hazugság fenntartása ennek az energiának egy jelentős részét elveszi. Ráadásul, ha végül kiderül az igazság, nehezebb újraépíteni a bizalmat.

​7. Nem veszik egymást adottnak

Ha már egy ideje együtt vagytok, könnyű elkényelmesedni egy kapcsolatban, és nem tenni több erőfeszítést. De a legboldogabb párok szándékosan tesznek azért, hogy ápolják a kapcsolatukat. Rendszeresen randevúzni mennek, köszönnek egymásnak, amikor hazaérnek a nap végén, és érdeklődnek a partnerük életében történt dolgokról. Hogy elkerüljék a rutint, új dolgokat is kitalálnak, amelyeket együtt fedezhetnek fel.


Forrás: HuffPost

Nyitókép: Shutterstock