boldog pár egymáshoz érinti a homlokát

Ez az 5 „varázsszó" minden kapcsolatot megment

Ne feledd, hogy szavaknak nagy erejük van. Érdemes időt és energiát fordítanunk arra, hogy megtanuljunk úgy kommunikálni, hogy az elősegítse a bizalmat, a kapcsolódást és az intimitást. Hogy megkönnyítsük a dolgot, íme öt szó és kifejezés, amelyek segíthetnek megmenteni a kapcsolatunkat vagy a házasságunkat.


1. „Kérlek."

Egy hosszú távú kapcsolatban / házasságban könnyű elfelejteni, hogy azt mondjuk, hogy „kérlek". Pedig ezzel tudatod a másikkal, hogy kérést fogalmazol meg, nem pedig követelést. Az évek során a házastársak könnyen elhiszik, hogy megmondhatják a párjuknak, mit tegyen anélkül, hogy hozzátennék a „kérlek”-et, pedig az udvariasság mindig jót tesz.

​2. „Köszönöm."

Ne becsüld alá ennek a szónak az erejét, ami a megbecsülés egyik nagyszerű kifejezője. Az egyszerű „köszönöm" mögötti szellemiség átalakíthatja a kapcsolatotokat, és megerősheti azt. Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy megbecsülést érezzünk, és gyakran túl kevés olyan visszajelzést kapunk, ami ezt az igényt kielégítené.

​3. „Sajnálom."

egy n\u0151 k\u00f6ny\u00f6r\u00f6g a f\u00e9rfinek \u00f6sszetett k\u00e9zzel

Fotó: Shutterstock

Nem, a szeretet nem azt jelenti, hogy soha nem kell bocsánatot kérned. Vállalj felelősséget azokért a tetteidért és szavaidért, amelyek fájdalmat okoztak a másiknak. A jóvátétel megmentheti a helyzetet. Mindenki követ el hibákat, akár szándékosan, akár nem. De ha időt szánsz arra, hogy elismerd a hibát és annak hatását, miközben őszinte megbánást tanúsítasz, elősegíted a gyógyulási folyamatot.

​4. „Szeretlek."

Ez tényleg egy olyan ajándék, amit újra és újra oda lehet adni. Tudasd a pároddal, hogy mit szeretsz benne – az sem zavaró, ha újra és újra ugyanazt hallják. Ez segít a jó dolgokra összpontosítani, azok helyett, amelyek frusztráltnak. És miért ne koncentrálhatnál azokra a dolgokra, amiket szeretsz?

​5. „Hogyan?"

Amikor megkérdezed valakitől: „Mi volt az a hangnem, ami zavart téged?", engedélyt adsz valakinek, hogy ítélkezés nélkül megossza az érzéseit és gondolatait. Amikor megkérdezed valakitől: „Hogyan jutottál erre a következtetésre?", esélyt adsz valakinek, hogy elmagyarázza a nézőpontját anélkül, hogy védekezésbe kezdene. Más szóval, maradjon távol a számonkérő „miért" szótól, ami csak a védekezést kapcsolja be. A „mi" és a „hogyan" sokkal inkább elősegíti a nyílt, őszinte kommunikációt.

Forrás: YourTango

Nyitókép: Shutterstock