Negroni koktél sötétkék háttéren

Indulhat a koktélszezon a nyári felfrissüléshez: 5 budapesti koktélbár

Nincs is jobb, mint egy fárasztó nap után meginni egy-két pohár hűsítő koktélt. Akár egyszerűbb, akár különleges kreációról van szó, mindenki megtalálja a számára tökéletese alábbi, budapesti teraszos koktélbár gyűjtésünkben.


KOLLÁZS - Brasserie & Bar 

A Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest földszintjén található KOLLÁZS bárt már csak amiatt is érdemes felkeresni, mert gyönyörű környezetben áll.

Ahogy neve is utal rá, bár-étterem a tradicionális francia brasserie jellegű kiséttermek és a 20-as évek pesti kávéházainak hangulatát vegyíti, így valószínűleg mindenki megtalálja itt a kedvére való fogást vagy éppen koktélt.

A Kováts Dániel Head Bartender és csapata által készített koktélok hagyományosak, de nem hiányzik belőlük a modern csavar – utóbbi jól tetten érhető a legújabb kulináris technológiákban és helyi alapanyagokban.

The Duchess Rooftop Bar

A váci utcai Matild palota rooftop bárjának története a 19. században élő Klotild Mária osztrák főhercegnéhez nyúlik vissza. A főhercegné híres építészeit felkérve, a palota tetején szeretett volna kialakítani egy csodás, dekadens rejtekhelyet, ahol a „joie de vivre”, azaz az életörömöt ünnepelheti a társadalmi elittel.

Nincs is annál jobb a pezsgő nyárban, mint fentről belátni egész Budapestet, miközben a Duchess She’s On Vacation (Capri, Aperol , Prosecco, Tassoni Soda) koktélját isszuk, de ha utazni vágyunk, kóstoljuk meg a The Princess Goes To Japan (Japán Whisky, Jázmin Likőr, Jázmin Tea, Citromsav) nevű kreációt és máris a Távol-Keleten érezhetjük magunkat.

Leo Rooftop Bar

A Hotel Clark tetőteraszán található, szinte 360 fokos kilátást nyújtó Leóba akkor is érdemes ellátogatni, ha csak egy pohár bort innánk meg, de ha már ott vagyunk, hűtsük le magunkat egy frissítő koktéllal, például a CORAÇÃO DO MUNDO koktéllal, mely a mezcal, mogyorólikőr, verjus, bodza, tonik és palo santo füst csodás keveréke.

Jardín Bar - Gozsdu udvar

A Vicky Barcelona testvéreként, néhány évvel ezelőtt megnyílt Jardín Cocktail Bar kínálatában klasszikus és modern koktélokat egyaránt találunk.

A Jardín signature koktéljai közé tartozik azAfter a hard day, amely Benedictine-t, Mezcalt, Gold Tequila-t tartalmaz, ezek keverékét pedig az eper szirup, a tabasco és a szecsuáni bors különleges kombinációja ízesíti. Üljünk ki a teraszra, akár ezt, akár Pink Za'tart (Jameson, grenadine szirup, joghurt és Za’tar) kortyolgatva, és élvezzük a jó időt!

Intermezzo Roof Terrace

A Hotel President szabadtéri körpanorámás teraszán találhazó Intermezzón azonnal látni, hogy különelegs hely, amint belépünk. A közvetlenül a Bazilika tornyainak kilátást nyújtó helyen finom étel- és italkülönlegességek várják az ide betérőket. Bár itt nem a látványos koktéloké a főszerep, látványból így is akad bőven, ahogy említettük, de egy jó Campari Spritz (campari, prosecco, szóda) még a legcsodásabb koktéllal is felveszi a versenyt.

Nyitókép: Shutterstock