tokiói cseresznyevirágzás

Mikor érdemes idén Japánba utazni, hogy elcsípd a cseresznyevirágzást?

Igaz, hogy mi most épp egy hideghullám közepén vagyunk, de Japán már várja a tavaszt, és azt jósolgatja, hogy mikor érkezik a cseresznyevirágzás.És a jó hír pedig az, hogy idén a vártnál korábban gyönyörködhetünk benne, már ha Japán felé vesszük az irányt.

A Japán Meteorológiai Társaság előrejelzése szerint a virágok várhatóan március 23-án kezdenek virágozni Tokió környékén, a teljes virágzás pedig március 30-a körül várható. Délebbre, Kochi prefektúrában a virágzás várhatóan március 18. körül kezdődik, északabbra, Hokkaidón pedig május 2. körül számíthatnak az utazók a virágzás kezdetére. Kiotóban a virágzás március 23-án kezdődik, a teljes virágzás pedig április elejére várható.

A Japan Times megjegyezte, hogy a nyugat- és kelet-japán időpontok az átlagosnál valamivel korábbiak a november és december folyamán a szokásosnál magasabb hőmérséklet miatt. A klímaváltozás − osztotta meg a bejelentéssel az időjárási hivatal − miatt a virágzás egyrészt korábban érkezik, másrészt nehezebb pontosan megjósolni mikor.

cseresznyevir\u00e1gz\u00e1s Jap\u00e1nban

Fotó: Getty Images


A Live Japan turisztikai oldal kifejtette, hogy a virágok általában körülbelül két hétig maradnak az ágon a kinyílástól a virágzás csúcspontjáig, a hőmérséklettől és az időjárástól függően. És ha véletlenül lemaradnánk a fő virágzásról délen, még mindig szerencsét próbálhatunk kicsit északabbra.

Érdemes megjegyezni, hogy ez az időpont a várható virágzás napjáig többször is módosulhat, és valószínűleg fog is. A Japan Times szerint 2023-ban az időjárási szakértők 13 alkalommal módosították becslésüket.

Forrás: Travelandleisure

Nyitókép: Getty Images