Elon Musk

Elon Musk gyereke megtagadja apját — névváltoztatást kért

A 18 éves lány bírósági beadványában azt fejezte ki, hogy semmilyen módon vagy formában nem szeretne rokonságban maradni biológiai apjával, a SpaceX és a Tesla alapítójával, Elon Muskkal. A híres vállalkozó már reagált is az esetre.


A lány Musk első házasságából született, kérelmében pedig új nevet szeretne kapni — anyja, Justine Musk leánykori nevét akarja felvenni — és hivatalosan is nő neműnek vallaná magát, ehhez pedig az iratain is annak kell szerepelni. Elon Musk így reagált a hír hallatára:

„Nem akar közszereplő lenni. Fontosnak tartom, hogy megvédjük a magánélethez való jogát. Kérem, ne tegyenek közzé valakit az akarata ellenére. Ez nem helyes.”

Az üggyel kapcsolatban eddig sem a kérelmet benyújtó lányt, sem pedig az édesanyját nem lehetett elérni kommentárért. Az anyuka csupán egy Twitter-bejegyzésben kommunikált gyermeke döntéséről.

Cathy Renna — a National LGBTQ Task Force kommunikációs igazgatója — is megszólalt az ügyben és reméli, hogy a lány lépése elgondolkoztatja majd vállalkozó apját illetlen és sokszor sértő megjegyzéseiről.

„Reméljük, hogy ez egy ébresztő jel lesz Elon Musk számára, aki korábban is tett transzellenes és tiszteletlen megjegyzéseket. Reméljük, hogy támogatást talál majd a lány más családtagoknál, és tudja, hogy van egy nagy közössége, amely támogatja őt, bármi is történjen"

— olvashatjuk a The Daily Beast cikkében.

Musk korábban már többször is tett rosszindulatú megjegyzéseket az angol, nemeket megkülönböztető névmások használatával, és azok egyre gyakoribb módosításaival kapcsolatban. Először 2020-ban kritizálta ezt a jelenséget, majd pár hónappal később — miután elmondta, hogy támogatja a transzközösséget — esztétikai rémálomnak nevezte a különböző névmásokat.

Mindazonáltal ő és az énekesnő Grimes nemsemlegesként nevelik közös gyermekeiket, hogy megóvják őket az esetleges megkülönböztetésektől a jövőben. A világ egyik leggazdagabb emberének öt gyereke van.

Justine Musk a válásuk óta a rivaldafénytől messze neveli a fiatalokat, legutóbb pedig akkor került tűzközelbe, amikor Twitteren posztolt egy megjegyzést a Johnny Depp és Amber Heard közti perről. Az ügynek Musk is a részese volt, szerepéről pedig egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

Nyitókép: Getty