egy pár egymás mögött állva ölelkezik

10 apró jel, ami elárulja, hogy erős érzelmi kötődés van köztetek a pároddal

Egyes elméletek szerint a romantikus kapcsolatoknak három alapvető aspektusa van, amelyek a „kapcsolat hármasát" alkotják. Az első a fizikai kémia, a második az intellektuális kompatibilitás, és a harmadik, a talán legfontosabb: az érzelmi kötődés, vagyis a partnerek közötti kötelék, amely elengedhetetlen a kapcsolat hosszú élettartama szempontjából.


Mi az az érzelmi kötődés?

Az érzelmi kötődés azt jelenti, hogy közös, ki nem mondott nyelvet beszéltek a másik féllel. Odafigyeltek egymás igényeire és problémáira. Ez egy olyan szinergia két személyiség között, amely egyensúlyt teremt aközött, hogy a másik fejlődjön.

Ez a fajta kötődés a ragasztó, ami összetartja a kapcsolatot; a bizalom, a megértés és a szerelem minden típusának alapvető összetevője. Összegyűjtöttünk pár jelet, ami elárulja, hogy köztetek megvan-e ez a kötelék.

1. Barátok vagytok

Nem számít, milyen messzire fejlődik a kapcsolatotok, alapja az erős barátság. Tisztelitek egymást, értékelitek a másik gondolatait, kíváncsiak vagytok egymás véleményére, és élvezitek a másik társaságát. Ha a romantikus kapcsolat nem is létezne köztetek, akkor is szeretnéd ismerni ezt a személyt.

2. Belső vicceket és közös élményeket alakítotok ki

Az érzelmi kapcsolat lényege, hogy közös élményeket alakítotok ki: kirándultok, közös projekteken dolgoztok, hobbikban vesztek részt, közös pontokat találtok, amelyekhez évekkel később is vissza tudtok majd térni. Minél több a közös múltbeli élmény, annál valószínűbb, hogy mély érzelmi kapcsolat alakul ki közöttetek.

egy\u00fctt nevet egy p\u00e1r egym\u00e1s mellett \u00fclve a f\u00f6ld\u00f6n

Fotó: Unsplash

3. Minden nap beszélgettek és rutinokat alakítotok ki

Az érzelmi kapcsolat fontos eleme a következetesség és a megbízhatóság, ami azt jelenti, hogy a partnered nem tűnik el hosszú időre. Rendszeresen beszéltek, és gyakran találkoztok. Közös terveket alakítotok ki, és figyelmeztetitek egymást, ha valami megváltozik.

4. Mély beszélgetéseket folytattok

Ez nem azt jelenti, hogy megállás nélkül beszélgetni kell, inkább azt, hogy képes vagy mély, tartalmas beszélgetéseket folytatni olyan dolgokról, amikről nehezen beszélnél bárkivel − érzésekről, barátokról, családi összefonódásokról, politikáról, vallásról, célokról és álmokról. De képesek vagytok teljes csendben is elüldögélni egymás mellett.

5. Ha valami fontos dolog történik, el akarod mondani nekik

Amikor nagy hírt tudsz meg, például előléptetést kaptál vagy a nagymamád beteg, kinek mondod el először? Ha nem a párodnak, akkor az érzelmi kötelék erőssége megkérdőjelezhető köztetek.

6. Nem tartod vissza a legfontosabb információkat

Ha nincs erős érzelmi kapcsolatod a partnereddel, akkor több okból is visszatarthatod tőle az információkat. Lehet, hogy nem bízol meg benne teljesen; vajon képes lesz-e érzelmileg kezelni a dolgokat? Esetleg elmondja valaki másnak, és ezzel megtöri a bizalmadat? Az is lehet, hogy nem vagy biztos benne, hogy érdekelné őket.

egy n\u0151 \u00e9s egy f\u00e9rfi fogja egym\u00e1s kez\u00e9t k\u00e1v\u00e9z\u00e1s k\u00f6zben

Fotó: Unsplash

7. Rendszeres nem intim érintkezést folytattok egymással

A pároknál az érintés nem minden formája egyenlő. Egyes érintések tele vannak kémiával, de az érzelmi kapcsolatban álló partnerek rengeteg nem intim érintést is váltanak, mint a kézfogás, homlok- vagy arccsók, hátmasszázs, ölelés és más kedves gesztusok. Ezekkel az érintésekkel csendes kimutatod a másiknak, hogy „Itt vagyok veled".

8. Lehetsz velük sebezhető

El tudod mondani a partnerednek a legnagyobb szexuális gátlásodat, vagy a legnagyobb félelmedet? Össze tudsz törni előttük ítélkezés nélkül, vagy be tudod avatni őket abba, hogy a szorongás hogyan befolyásolja az életedet? Ha érzelmi kapcsolatban állsz a partnereddel, akkor elengedheted magad anélkül, hogy feltételeznéd, hogy azt hiszi, „túl sok vagy".

9. Felelősségre tudjátok vonni egymást

Ha szilárd érzelmi kapcsolatotok van, képesek lesztek egymásnak megmondani, amikor jobban is csinálhatná − legyen szó egészségesebb szokások kialakításáról, hiedelmek elengedéséről vagy békülésről. Tudod, hogy ha valamit felhoz, az szeretetből fakad, és ha meghallgatod a visszajelzéseit, attól jobb leszel.

10. Ugyanolyan boldogok vagytok a hétköznapokban, mint az izgalmas napokon

Nem lehet mindig romantikus nyaralásra, vagy randizni menni. De ha erős érzelmi kötődés van köztetek a partnereddel, akkor ez nem számít. A közös vacsorafőzés, a Netflix-nézés, vagy egy hosszú séta a parkban ugyanolyan fontosak lehetnek, mint a nagyszabású gesztusok.

Forrás: Purewow

Nyitókép: Shutterstock