Koppenhága, Dánia

Ez jelenleg Európa legbiztonságosabb városa

Skandináv város lett hivatalosan a kontinens legbiztonságosabb metropolisza, ahol a lakosok 87 százaléka érzi magát biztonságban, ha éjszaka egyedül sétál.


Az Európai Bizottság nagyszabású tanulmánya a lakosok véleménye alapján megállapította a legjobb és a legrosszabb európai városokat.

Ebben arról is megkérdezték a lakosokat, hogy biztonságban érzik-e magukat éjszaka egyedül sétálva, hogy megállapítsák, mely városok a legbiztonságosabbak.

9. Luxemburg

Az egyik legbiztonságosabb hely Európában, a lakosok 83 százaléka érzi biztonságban magát, ha éjszaka egyedül sétál. Ráadásul egész Luxemburgban teljesen ingyenes a tömegközlekedés.

8. Braga, Portugália

Bom Jesus templom, Braga, Portug\u00e1lia

Fotó: Shutterstock

Bár nem tartozik Portugália legnépszerűbb nyaralóhelyei közé, Braga az ország egyik legbiztonságosabb lakóhelye. A lakosok mintegy 84 százaléka mondta, hogy biztonságban érzi magát, ha éjszaka egyedül sétál az északi városban.

7. Aalborg, Dánia

Aalborg Európa egyik legbiztonságosabb városa, a lakosok 85 százaléka állítja, hogy biztonságban érzi magát, ha egyedül sétál éjszaka.

6. Zürich, Svájc 

Svájc egyik legszebb városa egyben Európa egyik legbiztonságosabbja is. A lakosok mintegy 86 százaléka mondta, hogy biztonságban érzi magát, ha egyedül sétál ott éjszaka.

5. Groningen, Hollandia

Groningen, Hollandia

Fotó: Shutterstock

A Hollandia északi részén fekvő Groningen városát a tanulmányban Európa egyik legjobb helyének nevezték. A kontinens egyik legbiztonságosabb városa is, a lakosok 86 százaléka szerint, akik szerint biztonságban érzik magukat, ha éjszaka egyedül sétálnak.

4. Bialystok, Lengyelország

Az északkelet-lengyelországi város, Bialystok lakói 86 százalékuk szerint rendkívül biztonságban érezték magukat, ha éjszaka egyedül sétáltak. Ez Lengyelország 10. legnagyobb városa, és legfőbb látványossága a Branicki-palota, amelyet az ország egyik legszebb történelmi épületének tartanak.

3. Ljubljana, Szlovénia

Szlovénia fővárosa Európa egyik legbiztonságosabb városa, a lakosok 87 százaléka állítja, hogy biztonságban érzi magát, ha éjszaka egyedül sétál. A kisváros rendkívül jól járható, rengeteg bárral és étteremmel a vízparton.

2. Oviedo, Spanyolország

A spanyolországi Oviedo épphogy lemaradt az első helyről: a lakosok 87 százaléka mondta azt, hogy biztonságban érzi magát, ha éjszaka egyedül sétál ott. Bár nem tartozik Spanyolország legnépszerűbb turisztikai célpontjai közé, az ország északnyugati, Asturias régiójának fővárosaként mindenképpen érdemes meglátogatni.

1. Koppenhága, Dánia 

Koppenhága hivatalosan Dánia legbiztonságosabb városa, a lakosok 87 százaléka mondta, hogy biztonságban érzi magát, ha éjszaka egyedül sétál. A tanulmány szerint ez volt Európa második legjobb helye az élethez, a lakosok közel 100 százaléka mondta, hogy elégedett az életével.

(Express)

Nyitókép: Shutterstock