Marbella, Spanyolország

Ezt a 4 európai várost választották az idei év legjobb úti céljának

Európa gazdag történelmével, természeti szépségeivel és különböző konyháival több száz nagyszerű várost kínál az utazni vágyók számára. De melyiket érdemes célba venni idén? A European Best Destinations nemrégiben közzétette friss listáját a legjobb helyekről, ami segíthet dönteni, ha még tervezgeted az idei nyaralást.


Ezeket az úti célokat 172 különböző országból 1 millió utazó választotta ki, akik 500-ról 20-ra szűkítették a listát. Mutatjuk az éllovasokat!

​1. Marbella, Spanyolország − Európa legjobb úti célja az ötcsillagos nyaraláshoz

A lista első helyén álló spanyolországi Marbellát választották Európa legjobb úti céljának azok számára, akik 5 csillagos úti célt szeretnének. A Földközi-tenger napsütötte partjainál fekvő Marbella elbűvölő hangulattal büszkélkedhet − a kényeztetés és a kifinomultság itt összefonódik.

All-inclusive üdülőhelyek, elsőrangú golfpályák és Michelin-csillagos éttermek várják az idelátogatókat.

​2. Monaco − Európa legbiztonságosabb célpontja

Ha biztonságos országot keresel, Monaco lesz a neked való, mivel az egyik legbiztonságosabb hely Európában. Alacsony bűnözési rátával és az éber bűnüldözéssel felszerelkezve a látogatók itt valóban elengedhetik magukat.

Akár a gyönyörű Monte-Carlói kikötőben sétálgatsz, akár a Casino Square-en vásárolgatsz, itt valószínűleg nem ér baj.

​3. Málta − Európa legjobb úti célja a természet szerelmeseinek

Málta, a Földközi-tenger szívében fekvő festői ország a természet szerelmeseinek paradicsoma. Kis mérete ellenére hihetetlenül változatos tájjal rendelkezik, amelyet sziklás hegyek, aranyszínű strandok és nyugodt vidékek jellemeznek.

Enyhe éghajlatának és egész évben bőséges napsütésének köszönhetően Málta tökéletes helyszín a szabadtéri kalandok kedvelőinek, a túrázástól a madármegfigyelésen át a búvárkodásig.

​4. Genf, Svájc − Európa legjobb úti célja az egész évben tartó rendezvények kedvelőinek

A svájci Genf került fel a listára, mint Európa egyik legjobb helye az egész évben zajló rendezvények szempontjából, mivel a kulturális, sport- és diplomáciai rendezvényekkel teli naptárával lenyűgözi a látogatókat.

Akár a Genfi Nemzetközi Autószalon vibráló hangulatát keresed fel tavasszal, akár a Montreux-i Jazzfesztivált nyáron, vagy a bájos karácsonyi vásárokat télen, Genf az év minden hónapjában felejthetetlen élményt ígér.

Forrás: The Manual

Nyitókép: Shutterstock