Velence

Ez a 7 legromantikusabb nyaralóhely Olaszországban

Akár egy kis fényűző pihenésre vágyunk, akár Olaszország csodálatos látnivalóit szeretnénk megnézni, a legjobb minőségű szállodát kell megtalálnunk, hogy teljes legyen az utazásunk. Ezek közül szedtünk össze hét csodás helyet.

Bár Olaszország sok mindent kínál az utazóknak, számos csodát fedezhetnek fel a párok anélkül, hogy turisták tömegével kellene szembenézniük. Magán hajóutak, ötcsillagos szállodák, Michelin-csillagos éttermek és VIP-bejárás vár ránk Olaszország legmenőbb helyein.

Akár a legjobb nápolyi hajós szállást keressük, akár egy privát és elegáns helyet, ahol pezsgőt kortyolgatva gyönyörködhetünk a naplementében, az alábbi útmutatóban mindent megtalálni. Nézzünk meg közelebbről néhányat a legromantikusabb, pároknak szóló olasz üdülőhelyek közül a Luxurylaunches cikke alapján.

Róma

R\u00f3ma

Fotó: Unsplash / Mauricio Artieda

Nem látogathatunk el Olaszországba anélkül, hogy ne töltenénk néhány napot Rómában. Az évszázados fényűzéssel és történelemmel rendelkező Róma valóban a szerelmesek városa. Az 5 csillagos Waldorf Rome Cavalieri Hotel Montemario, melynek tetejéről páratlan kilátásban lehet részünk, ad otthont az egyik legjobb Michelin-csillagos étteremnek, a La Pergolának. Tegyünk egy privát VIP-túrát a Vatikánban, élvezzük a hangversenyeket a tekintélyes Teatro dell'Operában, vagy vásároljunk dizájner darabokat a Via Condotti utcában.

Velence

Velence

Fotó: Unsplash / Dmitry Bukhantsov

Kevés romantikusabb hely van a világon, mint Velence. Ha a luxus és a magánélet csúcsát szeretnénk elérni, akkor a velencei Bauer Villa F villában érdemes szállást foglalnunk. Élvezzük a Szent Márk térre nyíló lenyűgöző kilátást, mindössze néhány percre a szálloda kertjeitől. Vacsorázzunk a Michelin-csillagos Quadri étteremben, ahol a hagyományos velencei konyhát élvezhetjük és pihenjünk egy privát luxuskiránduláson a csatornák mentén, miközben felfedezzük Velence több mint 400 hídját.

Capri

Capri

Fotó: Wikipedia / Pilise Gábor.

Ez a varázslatos sziget tökéletes helyszín egy romantikus kiruccanáshoz. Capri minden látogatójának legalább egyszer meg kell tapasztalnia a Kék barlang csodáját. A JK Place Hotelben megszállva a párok A-Listás sztároknak áró bánásmódban részesülnek, a legjobb étkezési lehetőségektől a kilátáson át a luxus szállásig. A párok élvezhetik a lenyűgöző kilátást a sziget tetejére vezető siklóvasúton, ahol a városközpont található, valamint a helyi konyhát vagy a luxus bevásárlást a város bájos, mediterrán stílusú utcáiban.

Firenze

Firenze

Fotó: Unsplash / Mark Tegethoff

Az örökké romantikus Firenzében tett látogatás azonnal egy másik időbe repít. Szálljunk meg a világ egyik legszebb szállodájában, a Villa La Massa privát szobaparkjában, fedezzük fel a toszkánai szőlőskerteket, sétáljunk olyan kisvárosok középkori utcáin, mint Lucca vagy Castelnuovo, és gyönyörködjünk az építészet szépségében.

Amalfi

Amalfi

Fotó: Unsplash / Tamara Malaniy

Az Amalfi-part Olaszország egyik legszebb példája a kisvárosi életmód és elegancia tekintetében. A lenyűgöző kilátás és a bájos sziklás falvak elit és romantikus pihenést nyújtanak a pároknak. A Belmond Hotel Caruso egy lenyűgöző, 11. századi palotában kapott helyet, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a salernói öbölre Ravellóban. Ebben a szállodában minden megtalálható, amire egy hangulatos párnak szüksége van, a világszínvonalú gyógyfürdőktől és Michelin-éttermektől kezdve a tetőtéri bárokon át az éjszakai szórakozásig.

Comói-tó

Com\u00f3i-t\u00f3

Fotó: Unsplash / Bruce Meier

Az északi tóvidék fényűző központja, a Comói-tó olyan úti cél, ahová újra és újra vissza akarunk majd térni. A tó gleccseres vizét pazar paloták, birtokok és szállodák veszik körül. Ha ebben a modern extravaganciában szeretnénk maradni, az Il Sereno Lake Como szálloda legjobb választás, amely ötcsillagos éttermekkel és egy csodálatos édesvízi medencével járul hozzá a kényelmünkhöz.

Sorrento

Sorrento

Fotó: Unsplash / Daniel Eliashevskyi

A Nápolyi-öblöt övező domboldalakon fekvő Sorrento a szerelmesek városa. Töltsük az éjszakákat egy hegyi szikla tetején álló magánvillában vagy a Grand Hotel President lakosztályában, amely ötcsillagos elit kiszolgálásban részesít minket. Egy kihagyhatatlan luxusutazás azoknak a pároknak, akik szeretik a vizet, és a hullámok alól nézhetik ezt a fenséges várost.

Ha romantikus olaszországi kiruccanásra vágyunk, nem hagyhatjuk ki ezeket a fényűző úti célokat. Elit stílusban ünnepelhetjük szerelmüket a másikkal, és együtt élvezhetjük életük kalandját.

Nyitókép: Unsplash / Dan Novac