György herceg a lovas kocsiban ül

Vilmos herceg elárulta, milyen jövőt képzelnek György hercegnek

György herceget valószínűleg sosem kérdezték meg, hogy mi szeretne lenni, ha egyszer nagy lesz. Elvégre a kisfiúnak az az elrendelt sorsa, hogy egyszer király legyen. Vilmos azonban most elárulta, milyen jövőt képzelnek el neki.


Vilmos herceg elárulta, hogy 10 éves fiának vannak kifejezetten nem uralkodói ambíciói a jövőjét tekintve, és ezek közül egyet megosztott velünk.

Vilmos kedden a Buckingham-palota legutóbbi kerti partijának házigazdája volt, ahol kellemesen elbeszélgetett Chrissie Lacey tiszteletes századvezetővel a Lincoln melletti RAF Coningsbyből – számolt be róla a Press Association.

Vilmos a beszélgetés közben elárulta, hogy György szívesen ellátogatna a bázisra, ugyanis pilóta szeretne lenni.

Vilmos azt hallotta Chrissie Lacey századvezetőről, hogy szeret süteményeket sütni a bázison szolgálóknak, így ezt is megjegyezte neki:

„Úgy hallottam, hogy te vagy a süteményes hölgy!”

Ekkor a nő átnyújtott neki egy zacskó frissen sült süteményt, mire Vilmos így reagált:

„Esküszöm, hogy nem erre játszottam, de akkor már elfogadom őket.”

Nem ez az első eset, hogy kiderült, hogy György erős érdeklődést mutat a repülés iránt: 2016-ban ugyanis Katalin hercegné is elárulta, hogy a fiú „a repülőgépek megszállottja, és légi kadét szeretne lenni.”

György repülőgépek iránti érdeklődése érthető, ugyanis Vilmos a Királyi Légierőnél, valamit kutató-mentő pilótaként is szolgált, és a mai napig rajong a helikopterekért is.

Ráadásul nagyapja, Károly király is szolgált a RAF-ban, mielőtt teljes munkaidős királyi családtag lett.

A királyi család férfitagjaitól általában elvárják, hogy a fegyveres erőknél szolgáljanak, mielőtt királyi szolgálatot vállalnának, és a magas rangú királyi családtagok, köztük Fülöp herceg és Harry herceg is ilyen módon szolgálták hazájukat.

Nyitókép: Shutterstock