Katalin és György

Hiába 10 éves, György herceg vállára óriási teher nehezedik

A 10. életévét nemrégiben betöltő György herceget mindig is nagyon érettnek találták, a szakértők pedig nem tartanak attól, hogy a kisfiúra túl nagy nyomás helyeződik majd, sőt szinte biztosak benne, hogy évek múlva felelősségteljes uralkodó válik belőle.


Az immáron 10 éves herceg kifejezetten aktívnak mondható, hiszen fiatalkora ellenére már számos királyi feladatban vett részt. Az egyik legnevesebb szakértő, Tessa Dunlop szerint Harry hercegék kiválása miatt György igyekszik majd levenni a nyomást a szülei válláról.

György talán felkapott ebből valamennyit, és segít anyának és apának a munkájukban. Elvesztették Harry bácsit és így tovább, és rájött, hogy lépnie kell– a 10 évesek gyakran elég érettek tudnak lenni

– mondta Dunlop az OK!-nak.

Ez is érdekelhet: Katalin és Vilmos aggódott György herceg koronázási szerepe miatt

A szakértő hozzátette, hogy György gondoskodó személyisége további „garanciát” jelent arra vonatkozóan, hogy a herceg kiveszi majd a részét a munkából.

Sok minden zajlott le az elmúlt 18 hónapban a királyi családban, és nem tudják mindettől megvédeni őt (..). És ezzel ő is tisztában lesz, és az a benyomásom, hogy bizonyos mértékig szinte már elfogadta, hogy ezek a szempontok >> hozzátartoznak a szerepemhez, hogy ennek az egyedülálló családnak a tagja vagyok, és ezt meg fogom tenni anyuért, apuért és nagypapáért <<

– tette hozzá a szakértő.

Dunlop szerint György nemrégiben már bizonyította is, hogy lehet rá számítani, ugyanis a nagyapja, Károly király koronázásában aktívan részt vett, és úgy tűnt, hogy kifejezetten jól érezte magát.