Katalin hercegné, Vilmos herceg és György herceg egymás mellett ül

Katalin és Vilmos aggódott György herceg koronázási szerepe miatt

Mához pontosan egy hónapra, május 6-án kerül sor Károly király koronázására, ami egy újabb történelmi eseményként tartható számon. Erre az alkalomra a királyi család tagjai is, köztük Vilmos és Katalin hercegné is készül.


A walesi párról tudjuk, hogy gőzerőkkel készülnek a jeles alkalomra, azonban Harry herceg és Meghan Markle még nem erősítették meg hivatalosan, hogy részt vesznek-e az ünnepségen, de várhatóan láthatjuk majd őket is és persze a király unokáit is.

Azt már tudjuk, hogy Sarolta hercegnő és Lajos herceg igen fontos szerepet kap a koronázás napján, György herceg kulcsfontosságú szerepe azonban sokat vitatott téma volt a palota ajtajai mögött.

Ez is érdekelhet: György walesi herceg és testvérei vicces koronázás előtti ajándékot kaptak

Vilmos herceg és Katalin hercegné legidősebb fia második a trónöröklési sorban, így hát fontos szerepe révén úgy kívánja az illem, hogy ő is részt vegyen a ceremónián.

A walesi hercegi pár azonban állítólag igen hosszasan gondolkodott azon, hogy a 9 éves fiú reflektorfénybe kerüljön, mivel attól tartottak, hogy ez túl nagy nyomást gyakorolna rá.

Végül a pár szerencsére úgy döntött, hogy György herceg már elég idős ahhoz, hogy megértse, mi történik, így természetesen ő is részt vesz az ünnepségen - írja a People.

György herceg feladata

György herceg három másik fiúval együtt a király inasaként fog tevékenykedni az ünnepségen, és segítenek majd a palástot bevinni a Westminster apátságba.

A három fiú, aki Györgyhöz csatlakozik a király díszpolgáraiként, a 13 éves Nicholas Barclay, aki a királynő egyik legrégebbi barátjának unokája, a 13 éves Lord Oliver Cholmondeley, akinek édesapja a király jó barátja, és a 12 éves Ralph Tollemache, a király egyik keresztfia.

Nyitókép: Getty