Katalin hercegné és Vilmos herceg a gyermekeikkel

György walesi herceg és testvérei vicces koronázás előtti ajándékot kaptak​

Vilmos és Katalin hercegné gyermekeinek komoly feladatuk lesz a koronázáson. Azonban még a ceremónia előtt pár héttel kaptak egy meglepetést, amivel addig elüthetik az időt. Az ajándék láttán valószínűleg Lajos és György walesi herceg, valamint Sarolta hercegnő is jókat nevetett.


Egy korábbi cikkünkben részletesen is beszámoltunk róla, milyen feladatai lesznek a királyi család legfiatalabb tagjainak a koronázáson. Többek között azt is elmondtuk, kik lesznek majd jelen az ünnepelt pár mellett. György herceg és testvérei például abban a megtiszteltetésben is részesültek, hogy a király oldalán vonulhatnak majd ki a westminsteri apátságból.

Mivel gyerekekről van szó, így valamilyen szinten várható volt, hogy valami meglepetést is kapnak majd a ceremónia előtt. Egyfajta koronázás előtti ajándékként Nicholas Allan gyermekeknek szánt, humoros kiskönyvét kapták meg, ami a The King's Pants, azaz A király nadrágja címet viseli.

Az iromány leírása így szól:

„A király nem uralkodhat a királyi nadrág nélkül. Minden alkalomra van egy párja: koronázási nadrág (anélkül nem lehet megkoronázni), organikus nadrág (királyi vészhelyzetben ehető), sőt felfújható űrnadrág (mert sosem lehet tudni, mikor jön jól). Ám a királyi posta boxeralsóbotlása miatt a király alsónadrágját országszerte kipostázták az alattvalóknak. Hogyan fog a király megbirkózni azzal, hogy az alsója elvándorolt?”

Miután a walesi hercegi gyerekek megkapták a könyvet, egy kedves köszönőlevelet kapott a szerző Katalin hercegnéék egyik beosztottjától.

Bár a könyv témája már régóta megvolt Allan fejében, az ötlet mégis éveken keresztül a fiókja mélyén lapult. Most szerencsére mégis úgy érezte, hogy érdemes megosztania ezt az Egyesült Királyság új generációival.

„Eredetileg már régen megírtam és illusztráltam A király nadrágját, de mint egy régi boxeralsó, sok-sok éve a fiókom mélyén lapult, és most úgy éreztem, itt az ideje, hogy ezt az eredeti történetet egy teljesen új közönség számára is napvilágra hozzam. Örülök, hogy ismét Sue Buswell-lel és az Andersen Press zseniális csapatával dolgozhatok együtt, akikről tudom, hogy az új király koronázása előtt a lehető legtöbb kézbe eljuttatják majd ezt a könyvet"

— olvashatjuk a Marie Claire cikkében a szerző szavait.

A koronázás május hatodikán kerül megrendezésre. Az új uralkodó édesanyja — II. Erzsébet — egykori ceremóniájához képest egy sokkal modernebb eseményt tervez. Ehhez számos újítást eszközölt a menetrenden és a vendéglistán is. Kapcsolódó cikkünkből megtudhatod, mely hagyományokhoz ragaszkodik majd a nagy napon, és melyeken módosított.

Nyitókép: Getty