György herceg és Sarolta hercegnő

György herceget meghatóan ünnepelték a Buckingham-palotában​

György herceg július 22-én töltötte be a kilencedik életévét, a jeles nap alkalmából pedig a hagyomány szerint közzétették idei portréfotóját is. Arról nem lehet tudni, hogy családi körben hogyan zajlott az ünnepség, viszont megosztottak egy kis ízelítőt a rajongókkal a királynő Twitter-oldalán.


Vilmos herceg és Katalin hercegné legidősebb gyermeke már kilenc éves lett, ennek örömére pedig nem maradhatott el a legfrissebb fotó a jövendőbeli trónörökösről, melyen minden eddiginél jobban látszik a hasonlóság közte és édesapja között.

A cambridge-i hercegi család nem igazán szereti megosztani a külvilággal az ilyen bensőséges eseményeket, ám apró részleteket elcsíphetnek a szemfüles követők.

A királynő hivatalos Twitter-fiókján közzétettek egy rövid felvételt, melyen az ír gárda zenekara trombitákkal játssza el a Happy Birthday című számot az ünnepeltnek. A posztban köszönetet mondtak a résztvevőknek a megtisztelő és szívhez szóló köszöntésért.

Ami az ír gárdát illeti: egy eredetileg ír származású katonákból álló ezredről van szó amely számos műveletben bizonyította hűségét és keménységét — olvasható a brit hadsereg honlapján. Tagjai abban a kiváltságban részesültek, hogy a királyi család tagjait őrizhetik, az alkalmas embereket pedig az Ír-szigetről, az Egyesült Királyságból és azon kívülről toborozzák.

Vilmos herceg egyébként ennek a gárdának az ezredese, így rangjához és katonai titulusához méltó öltözékben vonult oltárhoz is, amikor feleségül vette Katalin hercegnét. A fiatal György hercegről nemrégiben sok érdekesség kiderült, többek között az is, hogy nagyon hasonlít apukájára a sportok iránti szenvedélyében. Pár héttel ezelőtt ellátogatott a wimbledoni teniszbajnokságra is, melyen először vett részt nézőként.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy György nagyon védelmezi fiatalabb testvéreit — Lajos herceget és Sarolta hercegnőt —, ezzel együtt pedig jó példát is szeretne mutatni nekik. Ebben, és még sok más tulajdonságában is jól látszik, hogy egy vérbeli királyról van szó.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire