egymásnak háttal ül egy férfi és egy nő a kanapén

6 alig észrevehető jel, hogy már kiszerettél a párodból

Legtöbbünknek elég szilárd elképzelése van arról, hogy milyen érzés szerelmesnek lenni. De azt hogyan tudod megállapítani, hogy a szikra hivatalosan is elszállt?


A szerelem elmúlása valójában nem olyan hirtelen történik, mintha egy kapcsolót átkapcsolnánk. Valószínűleg nem fogsz hónapokig vagy évekig megőrülni valakiért, és aztán hirtelen semmit sem érezni. A jelek gyakran finomak és könnyen figyelmen kívül hagyhatók.

Természetesen mindenki a maga egyedi módján éli meg ezt az érzelmi változást – és csak te tudod, hogyan érzel valójában. De ha szükséged van némi tisztánlátásra, párkapcsolati szakértőket kérdeztünk arról, melyek a leggyakoribb jelei annak, hogy a szíved már nem az övé.

​1. Nem vagy annyira izgatott, hogy időt tölts vele

Az egy dolog, ha teljesen rettegsz attól, hogy valakivel együtt lógj – az elég nyilvánvaló jele annak, hogy nem igazán vagy oda érte – , de lehet, hogy csak közömbösnek érzed magad a közelgő évfordulós vacsorarandi miatt, vagy már nem indítványozol közös hétvégi terveket.

Ha már nem számít annyit a kapcsolatod, a közös tevékenységeket terhesnek, sőt talán unalmasnak érzed, és inkább máshol lennél. A vasárnapi villásreggelinél inkább elvonulsz, vagy a telefonodat nézegeted, ahelyett, hogy élénk beszélgetésekbe bocsátkoznál, mint régen. Vagy az az éves kiruccanásra úgy érzed, hogy idő- és pénzpocsékolás.

2. Nem igazán hiányzik, amikor elmegy

A szerelem természetes velejárója, hogy hiányzik a szerelmed, amikor nincs veled – ez annak a jele, hogy valóban élvezed a vele töltött időt. Ha tehát már nem érzel késztetést arra, hogy küldj egy gyors sms-t, amikor mondjuk egy hónapos üzleti úton van, vagy ha már nem számolod lelkesen a napokat, amíg a távkapcsolatban élő partnered visszatér, ez azt jelezheti, hogy az érzéseid változnak.

Azért, hogy igazságosak legyünk: Csak azért, mert titokban élvezed, hogy a lakás teljesen a tiéd, amíg ő távol van, vagy túlságosan el vagy havazva a munkával ahhoz, hogy időt szakíts egy gyors FaceTime-ozásra, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szikra eltűnt.

​3. Már nem tájékoztatod őket, vagy nem ellenőrzöd, hogy mi van velük

egy f\u00e9rfi \u00e9s egy n\u0151 egym\u00e1s mellett fekszik az \u00e1gyban \u00e9s nem n\u00e9z egym\u00e1sra

Fotó: Shutterstock

Normális esetben valószínűleg sietnél megosztani a győzelmeidet és veszteségeidet azzal, akit szeretsz – és ugyanígy szeretnél hallani az ő hullámvölgyeiről is.

De ha azon kapod magad, hogy elfelejted megemlíteni ezeket a fontos pillanatokat, vagy még csak nem is vesződsz azzal, hogy megkérdezd a partnered a napjáról, az arra utalhat, hogy „kijelentkeztél" a kapcsolatból.

A személyes élmények megosztása a kapcsolat fenntartásának és a kötődés erősítésének gyakori módja, ezért is aggasztó, ha a partnered helyett csak a barátaidnak mesélsz.

​4. Nem igazán veszed őket figyelembe, amikor döntéseket hozol

A legtöbb kapcsolatban a partnerek egymásra támaszkodnak tanács és útmutatás szempontjából. Akár egy életre szóló döntéssel küszködnek, akár valami triviálisabb dologról döntenek, a partner bevonása a mindennapi döntéseikbe azt jelenti, hogy értékelik és tiszteletben tartják a nézőpontját. Tehát ha már nem kérsz tőle véleményt, az azt mutatja, hogy az ő véleménye már nem biztos, hogy fontos számodra.

​5. Nem vagy hajlandó kompromisszumot kötni értük

Minden egészséges kapcsolatban szükség van bizonyos szintű kompromisszumokra. Lehet, hogy te nem akarsz kiköltözni a hangulatos garzonlakásodból, de a megfelelő emberért megfontolnád, hogy lemondj a különleges otthonodról a nagyobb térért. Azonban valakivel, akit már kevésbé kedvelsz, talán kevésbé vagy hajlandó ilyen kompromisszumokat tenni.

​6. A jövődre gondolsz – és ők nem részei annak

Ha rájössz, hogy a vágyaidban már nem szerepel a partnered, vagy közömbösnek érzed a közös jövő építésének gondolatát, az elég nagy piros zászló. Ha a fejedben már kidolgoztál egy életet a partnered nélkül, és már alig várod, az azt jelentheti, hogy nem igazán élvezed a mostani életedet.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Shutterstock